Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Tre og barn

Kategorier

insekthotell_helHar du drømt om å eie og drive et hotell?
Det trengs kun en liten skogstur, noen plankerester og verktøy til å skru eller spikre – og vips så er du blitt Hotelldirektør.
Et insektshotell er et perfekt prosjekt å starte med hvis du skal bygge noe i tre sammen med barn eller vil friske opp egne kunnskaper fra sløyden.
Du kan gjerne bruke andre dimensjoner enn det som er tegnet her, og rund gjerne av/tilpass  målene etter de materialene du velger.

Klikk på bildet for større versjon

insekthotell_oppdeltSlik gjør du det:

  • Skru eller spikre delene i treverk sammen. Her kan rester av konstruksjonsvirke , kledningsbord osv benyttes. Du velger selv hvordan du deler inn «hotellet».
  • Ta en tur i skogen og finn ting du kan fylle rommene med og evt. dekorere hotellet med. Du kan bruke mose, kongler, pinner og bark. Store pinner kan det med fordel borres noen hull i. Du kan også fylle et rom med 48×98 som du på forhånd har borret mange hull (hotellværelser) i.
  • Fyll alle rommene godt opp, og sett gjerne på netting slik at inventaret i hotellromme ikke faller ut.
  • Hotellet kan nå males og dekoreres slik du ønsker. På bildet under er det laget «vindskier» og tretak av kvister og greiner.

HotellTips: Noen planter har stive stengler med hulrom. Når planta er tørr, kan disse brukes. Bambus er også hul og fin.

Hotellet kan plasseres nær sagt hvor som helst og insektene kan innlosjere seg selv.

Lykke til!

Mer inspirasjon til å bygge med barn kan du finne her.

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format