Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


 

 

Vinner1_1000

I år valgte vi å møte vinneren av Åpen Klasse i på trefestival Bergen. Siden vi er en av sponsorene til Bergen International Wood Festivalog vinneren av kategorien Åpen Klasse både er en skikkelig tre-entusialst og ikke minst en svært kreativ fyr, fant vi ut at det var få steder som var bedre egnet til å møte vinneren fra Os, enn nettopp her.

Bergen International Wood festival har etablert seg som en viktig internasjonal møteplass for å utfordre hvordan standard trevirke kan forvandles til kreative og innovative konstruksjoner. Vinner3_1000På bildet under beundrer juryleder Tone Bente og Torjus et av bidragene.Torjus sitt vinnerbidrag til Inspirasjonsprisens Åpen klasse er etter vår mening et like godt bevis på at trematerialet kan benyttes på uante måter. Du kan lese mer om prosjektet til Torjus og familien her.Torjus_frilagt

I Åpen klasse hadde vi i år med fantastiske finalister som på ulikt vis hadde benyttet tre i sine byggeprosjekter.

På Bergen Wood festival er det 20 lag fra hele verden som konkurrerer om å lage den mest spenstige «installasjonen» basert på 1000 meter 2×2 konstruksjonsvirke ( det er det vi kaller for rekker).  Vi fikk Torjus til å posere foran noen av favorittprosjektene.Vinner2_1000 Vinner7_1000Selv om vi ikke møttes ved selve vinnerprosjektet denne gangen, så fikk Torjus juryens begrunnelse og overrekkelse av sjekk, blomster og plankett da vi tok oss en pust i bakken på cafe i Bergen sentrum.Vinner8_1000Faktisk fikk vi også en liten sniktitt på hva den ivrige byggmesteren er i gang med nå om dagen. Han hadde nemlig lovet datteren at hvis de skulle vinne så skulle pengene benyttes til å realisere et nytt byggeprosjekt der far og barna bygger sammen. Vi kan love at det er spenstig! Og Torjus Døsen lover at de skal søke Inspirasjonsprisen igjen- så da får vi bare vente i spenning:)

Flere av de kreative byggeriene fra Bergen Wood festival lover vi å dele med dere her på bloggen i løpet av sommeren. Er du i Bergen kan du ta en tur rundt Store Lungegårdsvann og se de byggverkene med egne øyne. Planen er at de skal stå der i hele år.

Har du bygget noe fint og praktisk eller kreativt og annerledes med tre inne eller ute? Da håper vi at du søker Inspirasjonsprisen 2016!
( Prosjektet skal være helt ferdig og man kan søke 2 år etter at det er avsluttet)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format