Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Åpen klasseHvert år deler Bergene Holm AS ut Inspirasjonsprisen. Dette er en konkurranse for alle som bygger med tre, og man kan delta i ulike kategorier som Interiør, Uterom, Hytte og Eksteriør.

Søknader der gjenbrukt materiale utgjør hoveddelen av byggeprosjektet, eller man har bygget noe som ikke naturlig hører hjemme i en av de andre kategoriene samles under kategorien Åpen Klasse. Det samme gjelder de søknadene der materialene er kjøpt gjennom kjeder som vi ikke leverer til eller utenfor vårt marked.
I denne kategorien samles også de søknadene som juryen synes er gode, men ikke kommer gjennom nåløyet til å bli finalist i en av de andre kategoriene. Derfor er på mange måter Åpen Klasse den morsomste og ofte mest inspirerende kategorien av alle Inspirasjonsprisene ettersom prosjektene er så ulike.

I år konkurrerer sengegavl, hagestue, brygge, fondvegg, stumtjener, løk-kuppel, bakstekjeller, inngangsparti, terrasseløsning og et ombygd fjøs om premien på 10.000 kr. Fagjuryen, som er satt sammen av fagfolk som på ulike måter representerer byggenæringen har valgt ut følgende finalister (i tilfeldig rekkefølge):

Finalist nr. 1
Anne Holt og Frank J. Bruun
Allrom_1000Paret bosatt på Lillehammer har bygget sitt ferieparadis i Lofoten. Bygningen som befinner seg i Reinefjorden var opprinnelig oppført som en fjøs rett etter 2. verdenskrig. Bygningen er nå blitt omregulert fra fjøs til hytte og filosofien har vært å gjenbruke så mye av de originale materialene som mulig.

Finalist nr. 2
Eva Elisabeth Koht-Norbye
Seng_1000Bygget sengegavl med fin hylleløsning, kreative lamper og oppbevaring bak med skjulte dører.

Finalist nr. 3
Ingrunn Else og Hans Petter Minsaas
Bak_1000Familien fra Verdal bygget hagehus i en spennende sirkulær form. Sammen med en hagedesigner kom ideen om steinlagte sirkler som ble utgangspunktet for hagehusets form.

Finalist nr. 4
Inger Line Thorset
Tak_1000Bakstekjelleren på Solbakken på Selåsvatn er bygget om fra to boder og er splitter ny – selv om den ser ut til å ha vært der i generasjoner.  Gjenstander fra tidligere generasjoner og tradisjoner blir tatt med videre i dette lune rommet med det flotte taket.

Finalist nr. 5
Marianne Lund
BordEktemannen til Marianne fra Åndalsnes har bygget terrasse med paviljong, moderne levegger og flotte møbler – med kun pizzabrett fra sløydtimen som tidligere erfaring!

Finalist nr. 6
Silje Liaker Holm
BeisFornyet stuen med sortbeiset og trendy panelvegg. Den gamle strietapeten er historie og treverket bidrar til å gjøre rommet lunere og gir særpreg.

Finalist nr. 7
Åge Bratshaug
Kai ved flo sjø_1000Stormen «Nina» skylte i land den første bryggen Åge bygget og dermed bygget han en flerbrukskai som kan benyttes både til fortøying av båter, som solingsdekk og sosial samværsplass.

Finalist nr. 8
Trude Løseth
Ferdig_1000
Familien bosatt på Fetsund trengte en plass å henge opp jakker i gangen, men ønsket ikke en vanlig knaggrekke. Den kreative og kunstneriske stumtjeneren har fått navnet «Telegraf» og er inspirert av det rike fuglelivet i området.

Finalist nr. 9
Hans Petter Stensby og Sadije Sylejmani
Bygg_1000Paret fra Hamar følte det manglet noe i det arkitektoniske uttrykket på det flotte sveitserhuset de bor i. I tillegg fikk de vær og vind rett inn i gangen når de åpnet døren, og bygget egenhendig et nytt, flott inngangsparti.

Finalist nr. 10
Torjus Døsen
Alibaba_1000
Torjus har alltid vært fascinert av takkuppelen på sommerhuset til Ole Bull. Kona til Torjus syntes kuppelen ble litt voldsom å ha på taket – og det kreative «Kreml meets Aladdin bygget» (som inspirasjonsprisjuryen kalte byggverket) ble donerte til en nyetablert lekeplass som manglet lekeapparater.

I slutten av April skal juryen velge 3-5 superfinalister som dere kan lese mer om her på bloggen, før den endelige vinneren blir kåret tidlig i mai. I løpet av året skal dere selvfølgelig få innlegg om alle disse spennende finalistene da vi ukentlig legger ut nye innlegg på bloggen.

Har du også bygget noe fint, kreativt eller inspirerende av tre? Søk Inspirasjonsprisen! Du finner søknadsskjema på våre nettsider. Fristen er 1. desember – hver år!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format