Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Familien_1000

I år har vi virkelig hatt flaks med været når vi har besøkt vinnerne av inspirasjonsprisene for 2015, for å dele ut sjekk og plankett. Utdelingen av Eksteriørprisen ble ikke noe unntak!Stor hage_1000Det ble en solrik og flott premieseremoni på Strandmoen i Grefstadviga (like utenfor Fevik) hos Kjetil og Camilla Wiig og barna Alvilde, Anders og Karen.
Juryleder Tone Bente Bergene Holm og leder av byggmesterforbundet Frank Ivar Andersen (jurymedlem Inspirasjonsprisen) kunne ikke få rost prosjektet nok.Inngang_1000Mammaen til Camilla og hennes venninne var også med på premieseremonien. Mor_1000Camillas mor (i stripete kjole) har vært med på hele denne omfattende prosessen og er naturligvis stolt over alt arbeidet datteren og svigersønnen har lagt ned i eiendommen hun selv har bodd så mange år på. Hun fortalte at da hennes far bodde på Strandmoen var de 10 barn, og huset var halvparten så stort!

Byggmesterne fra Karls Torp AS fikk mange rosende ord både fra Camilla og Frank Ivar.
Snekkere_1000På bildet over snakker byggmesterne, Kjetil og Frank Ivar om hvordan samspillet med Kjetil fort ble tillitsbasert, ettersom Kjetil viste seg som en dyktig snekker.Utestue_1000 Da byggmesterne fra Karl Torp AS kom til gården første gang, og så utestuen Kjetil hadde bygget, skjønte de at de hadde en mann til på laget, og at det de ikke fikk gjort ila dagen kunne Kjetil fikse på kvelden.

Les gjerne mer om byggeprosessen og de bevisste valgene Kjetil og Camilla tok her.

Perspektiv_1000Camilla var veldig bevisst i valget av firma til å utføre jobben med barndomshjemmet. De fikk inn tilbud som lovte at arbeidet kunne utføres både rimeligere og raskere, men de kunne ikke love at det var de samme personene som jobbet på huset, og dette mente Camilla og Kjetil var svært viktig for det endelige resultatet og for forståelsen av helheten.

De er svært glad for valget de tok, og er i ettertid sikre på at det både ble det mest økonomiske og beste med tanke på resultatet.Blomster_1000Karls Torp AS er spesialister på gamle og nye trehus – spesielt i sveitserstil. Bed_1000 Hage_1000 Sommer_1000Camilla er landskapsarkitekt og hagen, som nærmeste er et stort parkanlegg, vitner om hennes kompetanse i faget. Hagen er enorm, men er delt inn i mange fine soner. I den store kjøkkenhage og den lune sittekroken kommer plantene virkelig til sin rett.Fasade_1000De enkle men vakre detaljene på huset ble kopiert fra de gamle som var på boligen fra før og laget på verkstedet til Karl Torp AS.Kake_1000Vi hadde en strålende dag sammen med den arbeidsomme og sjarmerende familien. Om ikke det skulle være nok å la seg imponere over, så viste eldstedatteren oss sine skisseblokker (mens vi koste oss med hjemmebakst og medbrakt marsipankake), og vi tør påstå at på Strandmoen så bor det også kommende arkitekt- og kunstnertalenter med stor sans for detaljer.

Vi håper at prosjektet til familien Wiig og andre byggeprosjekter du finner her på bloggen er til inspirasjon for deg som planlegger oppussing eller nybygg med TRE.

Husk at har du bygget noe du tror kan være til inspirasjon for andre så; SØK INSPIRASJONSPRISEN:)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format