fbpx
Hjem UteromBalkong Et lite hjørne av Marrakesh på balkongen i Norge

Et lite hjørne av Marrakesh på balkongen i Norge

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #11
Eier: Romeo | @romeo_rioverde


En vestvendt balkong tilknyttet en blokkleilighet på Grünerløkka har knapt blitt brukt siden leiligeten ble kjøpt for fire år siden. Etter en kompistur til Marrakesh fant Romeo og Martin mye inspiriasjon, og de bestemte seg for å omgjøre den kjedelige balkongen til et lite hjørne av Marrakesh med hjemmelaget benk.

Ferdig sittebenk hos finalist nummer 11 - uteromsprisen 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Martin har lenge ønsket seg et innbydende uterom som gir leiligheten en funksjonell, sosial og estetisk verdi. Han bor i kollektiv med to jenter og forteller at stuen ofte oppleves trang når alle er der samtidig. En praktisk balkong med benk vil kunne fungere som en forlengelse av leiligheten og tilby en ekstra sone å oppholde seg i.”

” I tillegg til de estetiske ønskene var det en del funksjonelle ønsker som måtte hensyntas:
– Ønske om et delvis skjermet uteområdet uten å miste for mye lys inn til leiligheten
– Ønske om å gi en funksjon til et sterkt vinklet hjørne.
– Ønske om en benk med oppbevaringsplass. Balkongen er skjermet med et tak, men møblene må kunne tåle litt vær – samtidig også beskytte gjenstandene på innsiden.
– Ønske om å kunne ligge og sitte komfortabelt på benken.
– Ønske om å ha et sted å sette planter på. “

Vi nummererte materialene med hvilke seksjoner de tilhørte (A,B,C) slik at det skulle bli mer oversiktlig når vi skulle sette sammen benken. Det var spennende for en nybegynner å starte med snekringen!

Benken er kledd med impregnert furu. I benken er det plass til oppbevaring av våre hjemmelagde puter.

Bilde av byggeplan for hjemmelaget benk hos finalist nummer 11. Uterommet 2021.

” Jeg opplevde prosessen som lærerik, men også frustrerende til tider. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med sluttresultatet! Det er alltid fascinerende å se hva man kan få til hvis man legger godviljen til. Jeg er fornøyd med innsatsen og mengden arbeid jeg gjorde på kort tid. Et nøye forarbeid gjorde at jeg kunne beholde en god arbeidsflyt under byggingen av benken til balkongen”

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar