Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Bergene Holm Inspirasjonspris går inn i sitt 5. år! I denne konkurransen kan alle som har bygget med tre delta og vinne premier opp til kr 100.000 for sine flotte byggeprosjekter.

Heidi & Morten Haver søkte Eksteriørprisen 2012 for sin restaurering av huset Haver Nordre i Drøbak. Det endte med finaleplass for paret i denne kategorien, men nå har fagjuryen bestemt at de skal belønnes med prisen for Beste søknad 2012!

Søknadsfristen til alle kategoriene i Bergene Holm Inspirasjonspris er 1. november hvert år. De fire årene konkurransen har blitt gjennomført, har vi mottatt hundrevis av søknader og tusenvis av bilder. Det ligger mye jobb bak de fleste søknadene og juryen bruker lang tid på å gå gjennom hver enkelt av disse.

Så, hva ser juryen egentlig etter?

Bilder, bilder, bilder

Det kan ofte være vanskelig å beskrive med ord hva som har blitt gjort når man har bygget noe nytt eller modernisert noe gammelt. Før-, underveis og etterbilder, gjerne fra samme vinkel, er en svært god måte å vise nøyaktig hva som har blitt gjort. Sammen med en forklarende tekst er det enkelt for juryen å sette seg inn i hva du ønsket å få til, hva som har blitt gjort og hvordan resultatet faktisk ble. Illustrasjoner, skisser og plantegninger kan også være nyttig.

Heidi og Morten var veldig flinke til dette. De la ved mange, gode bilder, bildecollager og beskrivelser i tillegg til en lang søknad.

Før-bilde             Etter-bilde

ForklaringerVi kan aldri få for mange bilder. Stadig flere brenner en CD eller legger bildene på en minnepenn og sender til oss per post sammen med søknaden sin. Dette er en tidseffektiv og god løsning både for søker og juryen, siden hvert bilde kan lagres med beskrivende navn og sorteres i relevante mapper og rekkefølger. NB! Pass alltid på å merke det du sender oss med fullt navn!

Fortell din historie

Det du bygger forteller noe om deg eller din familie, deres behov, ønsker og drømmer. Fortell om dem! Har huset en spesiell historie deres ønsker å ta vare på? Bygger du større terrasse fordi du er så lei av å klippe gresset? Har barna alltid mast om en overdimensjonert sjørøverskute i hagen?

Hva er motivasjonen bak dette prosjektet du ønsker å dele med oss?

Gjennom sin søknad fortalte Haver om husets historie og hvilke ønsker de hadde for sitt nye hjem.

Husets opprinnelse

Utslitt, men fornøyd!

I Eksteriørprisen, som Haver søkte, er de virkelig omfattende og krevende hus- og hytteprosjektene samlet. I et flertall av disse forteller søkerne:
«- hadde vi visst hvor krevende dette ville bli, ville vi aldri ha begynt!» Heldigvis understreker samtlige hvor stolte og glade de er for at de likevel gjennomførte.

Fortell oss om deres erfaringer! Ble det slik dere hadde trodd? Hva var mest overraskende underveis? Måtte dere tilpasse planene etterhvert som bygget tok form – eller gikk alt på skinner? Hva har du lært, som kan være til nytte eller inspirasjon for andre som ønsker å bygge noe tilsvarende?

Ved å besvare disse spørsmålene og legge ved gode bilder har du satt sammen en god søknad som juryen vil fryde seg over å ta tak i.

Juryformann Tone Bente Bergene Holm sier dette om årets vinner av Beste Søknad: – En samstemt jury mente denne søknad var et prakteksemplar. Den inneholder alt det juryen trenger for å sette seg godt inn i prosjektet, den informerer, engasjerer og inspirerer. Premien er på 5000 kr. Vi gratulerer!

Bildecollage

All nødvendig informasjon om Inspirasjonsprisen finner du på våre nettsider. Under «Hvordan søke» finner du elektronisk søknadsskjema, eller du kan be om å få søknadsskjemaet sendt hjem per post om du ønsker det. Flere tips rundt dette med søknadsskrivingen finner du her på Byggebloggen vår.  Søknadsfristen er 1. november.

Lykke til! Vi gleder oss til å se hva du har bygget!

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format