Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Ingrid Vibeke og Gunnar bor på gården Berge i lille Flatdal i Seljord sammen med Gisle på 9 mnd og storesøster Anne. Ingrid kjøpte gården i 2002 etter å ha leid den i noen år, og Gunnar og Anne flyttet inn i 2007. Da bodde de i «gamlestoga» med utedo og kun kaldt vann innlagt. Dusje gjorde de på den lokale skolen.

Gården

Paret bestemte seg for bygge nytt for å ha et sted å bo når de senere skal restaurere hele gården. For 10 år siden kjøpte Ingrid et lafta hus med en etasje, som siden har stått og ventet… De begynte å rydde tomten på høsten i 2005 og nå står huset endelig ferdig, med utgangspunkt i dette lille huset.

Bygger nytt

Paret har ikke tatt så mange bilder under veis, men de hadde snekkere i 3 mnd, resten har de gjort selv med hjelp fra foreldre; rydding, grunnarbeid og innvendig arbeid av alle slag.

Det snekres

Grunnmuren bygde de med stein fra et gammelt bedehus de kjøpte, og fra dette hentet de også himling og gulv. Resten har nå blitt garasje – og der hadde de bryllupsfesten sin i 2009. De flyttet inn i det nye huset da baby Gisle var to uker.

«Med så mykje eigeninnsats så tek ting tid og til tider krefter, og lei blir ein, men det er jo au veldig moro å skape sitt eiga kraft og verkeleg vere ein del av det fysisk.»

Inne er det kombinert gamle og nye materialer. I hele huset er det lagt gulvvarme som blir varmet opp ved hjelp av ved og solenergi. All ny paneler kjøpt hos Byggmakker Seljord. De har brukt Faspanel og Glattpanel. Noe behandlet med trelut, annet malt i ulike farger.

Bad med stellebord

Interiøret er en miks av nytt og gammelt og familien er svært fornøyde med denne kombinasjonen. Lampene er f.eks fra det gamle bedehuset! Mye av interiøret har ligget lagret i mange år og de koser seg med «alt det nye» de kan hente frem :)

Gangen

Vindusfasaden i tilbygget har blitt flott, der er det fint å sitte å se på været. Knall rød sofa står godt til tømmerveggene og lyse flater som reflekterer lyset.

Store vinduer

«Huset fungerer som det skal! Tømmerveggar har ein eigen sjarm, som au folk som kjem på besøk syns. Reaksjonane er positive og gode, at me har flott interiør og god heilhet. Dei syns det er flott miks av gamalt og nytt. Me kosar oss!!»

Moderne vaskerom

Når vi spør hva de ble mest fornøyde med er svaret klart:

«Kombinasjonen laft og reiseverk/panel, samt bruk av fargevalg slik at det blir ein heilhet. Måla panel er veldig fint!»

Detaljer vindu/tak

Dette har de brukt:

Laftet er 8″, mageteiget og med profiler

Taket på kjøkkenet, i stua og i gangen i laftedelen er himling eller gulv fra det gamle bedehuset, ellers er det brukt 6″ Glattpanel.

I laftedelen er det brukt 6″ vindus- og dørkarmer, mens gulvlistene er 4″. I resten av tilbygget er alt listverk 4″.

Alt listverk er designet og fresa av Gunnar, med justerte kledningsbord som utgangspunkt. Tak og listverk er i hele huset malt med Chi 0401-G42Y.

Tregulvene er behandlet med OSMO Voks, noen av bordene ble luta først.

I den lafta delen er veggene behandlet med Tremax.

Deleveggene i et soverom er 6″ Glattpanel malt i Chi. I et annet er det takpanel fra bedehuset, malt i Chi. Panelet i gangen er 6″ Glattpanel og lutet. Trappa er produsert lokalt.

I tilbygget: Vaskerommet er kledd med 4″ Faspanel og malt i fargen Skumring 1000.

Gjesterommet er i 4″ Faspanel, malt i fargen Lys Toscana 1107-Y27R.

Badet er også i 4″ Faspanel, malt med Lys Antikk 0802-G98Y. Her er den ene veggen en lafta yttervegg.

I gangen og stua er det 6″ Glattpanel som er behandlet med Trelut.

Juryens argumenter

Dette huset ble valgt som en av 3 verdige finalister til Interiørprisen 2010 fordi:

Vi likte godt kontrastene i dette huset; mellom laft og panel, – det tradisjonelle og det moderne. Søkeren lykkes med å veksle mellom ulike panelprofiler – glatt og faspanel, som bindes sammen av en gjennomtenkt fargepalett. Interiøret fremstår som helhetlig og ivaretar gårdens historie på en elegant måte.

Komplett bildegalleri finner dere på vår Facebook-side.

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 2 Tidløs sveitser

Finalist 3 Hytte med gangbro

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2010 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden 12.-19. mars 2011.

2 kommentarer til “Finalist 1 Interiør Berge gård”

Kjempeflott Gunnar!!!
Imponerende arbeid !! 😉

[…] 1 Skipperhus Finalist 3 Fra Funkis til […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format