Interiørprisen 2011 – finalist 2
Høsten 2006 ble Nanset bedehus i Larvik lagt ut for salg. Bygget var opprinnelig fra 1929, med utvidelse i 1965. For Kjetil Johnsen var dette en unik mulighet til å sikre seg et bygg med både sjel og historie.
Etter noen provisoriske løsninger flyttet familien inn rett før jul samme år, for å bruke tid og se på muligheter og ulike løsninger før de satte igang med ombyggingen.
Det var viktig for dem å beholde atmosfæren i bygget. Bygget besto av en stor sal på 140 kvadratmeter, en liten sal på 60 kvadratmeter, kjøkken på 70 kvadratmeter, gang og inngangsparti. I tillegg var det en leilighet i 2. etg. over den lille salen og kjeller under deler av bygget.
Totalt var det et bruksareal på 370 kvadratmeter.
Huset har fått tre boenheter og det er hoveddelen i den store salen Kjetil søker Interiørprisen for.
Denne enheten består av gang, tv-stue, kontor, bad, bakgang, stue og kjøkken med åpen løsning i 1. etg.
3 soverom, mesanin og gangbro i 2. etg. Det er lagt inn etasjeskille i deler av rommet slik at stuen har fått beholdt den opprinnelige takhøyden.
Gangen er stor og lys, med flotte detaljer.
Kjøkkenet utnytter takhøyden.
Spisestuen i hjertet av den gamle salen har beholdt sjelen i huset.
Mesaninen med gangbro gir dem en ekstra etasje, med en lun stue under.
Dette er brukt i interiøret
Karmlist: Hoppskilist, bred dimensjon i 1. etg, smalere i 2. etg
Taklist: Antikk taklist
Fotlist: Spesialbestilt fotklosslist
Gulv: Parkett i mørkbeiset eik, bjørk og lønn
Vegger: Kombinasjon av hvitmalt Kronepanel, tapet og malte vegger
Trapp: Plassbygget av gran, bøk, eik og stål
Kjøkkenøy: Plassbygget i eik
Gangbro: Stål og afrikanske furu med rekkverk av eik og stål
Til tross for det store huset og takhøyden har det lyktes Kjetil å skape en intim og inkluderende atmosfære i huset.
Bedehusets sjel er bevart, samtidig som de har klart å skape huset om til et privat hjem. Kombinasjonen av ulike treslag fungerer godt og gir huset en god og helhetlig opplevelse av interiørdetaljene.
Juryens argumenter
Juryen ble sjarmert av forvandlingen på dette prosjektet fra et tradisjonelt bedehus til et moderne hus med tre boenheter. Her har eierne klart å bevare mye av bedehusets opprinnelige særpreg og tatt i bruk ukonvensjonelle løsninger for å benytte arealet på en hensiktsmessig måte.
Interiøret har fine kontraster med tapetserte og panelte flater og gjennomført bruk av listverk. Enkle pyntelister gir myke overganger mellom panel og tapet. God søknad med fin beskrivelse av prosjektet.
3 Kommentarer
Wow, bare tanken på å gå på et helt bedehus, med såå mange meter “ubrukelig” takhøyde hadde skremt vannet av de fleste. Likevel har de fått laget et intimt, varmt, moderne men samtidig funksjonelt hjem. Ikke mindre enn imponerende!!!!
Ja, de kan ikke være lettskremte 🙂 Godt det er noen som orker å gå gjyve løs på slike bygg, for det blir jo så flott!
Ett helt utrolig imponerend hus, mange fine detaljer som gir ett veldig smakfullt inntrykk. Disse fortjener virkelig å være i finalen, for en innsats!!