I 2009 ble Veslemo i Sandefjord kåret til den aller første vinneren av Eksteriørprisen. Den gangen var ikke alle prisene vi i dag deler ut etablert, og blogging var for mange et relativt ukjent fenomen.
Huset har rik detaljering og kledningen er av typen barokk.
Da Veslemo vant visste vi heller ikke at huseier, Amalie Ree tre år senere skulle søke jobb hos oss, og bli den første produktsjef for våre interiørprodukter.
Det er ingen tvil om at huset i Sandefjord har blitt tatt vare på og renovert av en ekte “treskalle”
Mange av overflatene i huset har helt unike paneler fra testproduksjoner av våre kolleksjonspaneler. I atelieret hun bygde for premiepengene er en av de første testkjøringene av panelet Trollhvit montert både liggende og stående.
Hennes unike evne til å kombinere gammelt treverk med nytt gjør rommene personlige og sjarmerende.
Uterommet har blitt oppgradert med en mix av gammelt og nytt treverk.
Utestuen er et perfekt sosialt samlingspunkt og rekreasjonssted og er utelukkende bygget i gjenbrukte materialer, mens det på uteplassen under epletreet er benyttet terrassegulvet Signatur grå. Utearealene er en idyll av vakre prydbusker, vekster, og sittemiljøer.
Da Veslemo vant var det eksteriøret som overbeviste juryen med sin vakre kledning i profilen Barokk og omfattende detaljering. I dag er interiøret vel så imponerende!
Gjennom hele renoveringsprosessen har huseierne hatt fokus på å gjenskape det gamle gårdspreget. I stuen er det gamle tømmerveggene og grangulvet beholdt. Det hvitmalte panelte taket gjør rommet lyst og luftig.
På badet er det en miks av gamle tømmervegger, nytt panel og listverk, og gammelt treverk i mange av detaljene.
Mørke karmlister tar igjen fargen i de historiske gulvflisene.
En skapseng utnytter plassen og gir mye skjult lagringsplass. Den smarte skapsengen på bildene under har Amalie laget av utlegg og avkapp fra panelkolleksjonen Tre bukkene Bruse.
Ved å skjære ut lukene etter at panelet er montert blir dørene diskret synlige og stripemønsteret fra de ulike panelene har fokus. Også under trappen opp i sengen er det bygget smarte hyller.
På hovedsoverommet er gammelt treverk benyttet både til å bygge den unike sengen og den smarte skapløsningen som utnytter plassen under skråtaket.
Med lav takhøyde er hvitt et klokt valg. Legg merke til den vakre vindusbelistningen og hvordan fotlisten er malt i samme farge som gulvet.
Kjøkkenet og spiseplassen følger samme harmoniske fargepalett.
Det er ikke mange eiendommer med så mye historie i vegger og gulv.
Ingen vet helt hvor gammel gården er, men den eldste dokumentasjonen er fra 1856 og her har det vært både gårdsdrift og søndagsskole.
Det er jo nettopp dette som er så spennende med gamle hus!
Ulike eiere som setter sitt preg på rom og atmosfære og gir boligen den sjelen og personligheten som nye hus ikke har rukket å få.
Vår produktsjef for interiør har utvilsomt satt sitt tydelige preg på dette flotte trehuset og vi ønsker Veslemo lykke til videre.
Vil du se enda flere bilder fra Veslemo kan du besøke Facebooksiden Amalie har laget.
Har du et nytt eller gammelt hus eller hytte der det er bygget eller pusset opp med tre håper vi du søker Inspirasjonsprisen! Søknadsfristen er 1. desember hvert år og søknadsskjema finner du her.