Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


VinduerFagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har i år valgt 7 svært ulike hus og historier som finalister til eksteriørkategorien i Inspirasjonsprisen 2018.  Denne finalisten har transformert sin bolig fra et lite, typisk 60-talls hus, til et stort, moderne, utradisjonelt hus.


Finalist nr 2:
Vigdis Sjøvik Olsen

Det er ganske utrolig at huset over og det du ser på bildet under har samme grunnmur.  Foer Den gamle eneboligen kjøpte Vigdis og mannen hennes i 2015. De hadde behov for å utvide og modernisere huset og startet med en ide om et hus med uvanlige linjer. De satte seg ned med tegneprogram og fikk ideene sine ned på papiret. Søknaden ble raskt godkjent, og de kunne sette i gang sommeren 2016. De opplevde gjennomgående god service hos sin forhandler, Carlsen og Fritzøe Østsiden i Fredrikstad.

Huset skulle bli større så de måtte starte med graving.GraveDe ønsket seg et hus som var kledd i tre som trengte minimalt med stell og pleie ettersom høyden opp til mønet er ca 10 meter på sitt høyeste.Ny etasje HusformKledningen er malmfuru, som er behandlet med jernvitrol. Kledning FasadeFasaden har store vindusflater som gir gjennomlys i alle rom. For å få mest mulig effekt av utsikt og lys monterte de skråvinduer. Vinduene har aluminiumsbeslag, slik at de krever mindre vedlikehold og er mer værbestandig. Familien er veldig fornøyd med fargespillet malmfuruen gir. Fargen endrer seg i takt med fuktigheten i været, fra relativt brun på fuktige dager, til mer grå på tørre dager. InngangDe skrå linjene i huset og effekten de store vindusflate i 2 etasje er det familien liker aller best med sitt nye hjem. De har hatt en spennende prosess fra en ide til ferdig hus, og huset har blitt akkurat så bra som de håpet. Huset er ferdig, og nå gleder de seg til å ta fatt på uteområdet.

Juryens kommentarer til prosjektet:

  • «Ekstrem oppussing», huset er ikke til å kjenne igjen.
  • Spennende vinkler og tilpassede vindusløsninger som gir huset karakter.
  • Noe forstyrrende med bæresøyle midt i trappen ved inngangspartiet som i tillegg blir veldig lite på øverste trinn.
  • Smart å tenke på vedlikeholdet når mønehøyden er så stor.
  • Kledning i helge lengder er pent og gjennomtenkt montert – hever kvaliteten på huset.
  • Viktig med riktig montering og konstruktiv trebeskyttelse når det er lite takutspring og vinduskasser.

 

 

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format