fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Lun overbygget terrasse

Lun overbygget terrasse

av Bergene Holm

Familien hadde i utgangspunktet en ganske liten terrasse utenfor kjøkkenet, som mest ble brukt som en trapp ned til hagen. Se hvor flott uterom de har i dag!

Uteromsprisfinalist nr. 4
Marte Næss

Fagjuryens begrunnelse til dette prosjektet kan du lese nederst i blogginnlegget.
Fra den 2. til 9. juli kan du stemme frem din favoritt blant de 12 finalistene i årets Uteromspris.
Vi vil sammen med norges største hagemagasin, Hagetidend reise ut og lage vinnerreportasje og dele ut plankett og 50.000 kroner.


Tekst fra søker

Vi ønsket å utvide terrassen så vi kunne få et større uterom og få terrassen også overbygd. Da kunne vi ha puter/møbler/grill fremme gjennom hele sommeren uten å måtte forholde oss til værmeldingen.

Denne delen av hagen som vi skulle benyttet til terrasse, ble heller ikke brukt, pga. mye fjell.

Bortsett fra det å måtte skjære i grunnfjell, og det uten skikkelig redskap, har mannen min kost seg med prosjektet.
Han er en hobbysnekker som liker å skape ting. Også får han en skikkelig happy kone når han setter opp noe slikt! Tidligere har vi deltatt og vært finalist til Uteromsprisen med vår pergola.

Vi har fått oss et lunt og godt sted i hagen, hvor vi gjerne starter opp helgen med morgenkaffen og avisa, tar lunsjen og griller senere på dagen, for så å kunne sitte utover kvelden fordi det er godt og varmt der.


Se bildeserie fra dette prosjektet

Det er utelukkende benyttet impregnerte materialer. Bjelker og lekter har vi etterbehandlet i samme farge som huset, mens terrassegulvet lar vi gråne naturlig. Prosjektet er på Nesodden og materialene er kjøpt på Ski bygg


Fagjuryens kommentarer til prosjektet

Dette prosjektet er til inspirasjon for alle som er lei av å måtte gå inn når det blir litt regn i lufta. Her har eier fått en helt annen anvendelse av uterommet ved å forlenge terrassen langs huset og tilføre en relativ enkel takkonstruksjon og en vegg med vinduer.

Juryen liker hvordan veggløsningene både er lune og luftige på en gang og hvordan det gjennomsiktige taket gir både lys og le.
Solide impregnerte materialer både på gulv, vegg og i takkonstruksjonen gir langsiktig bruk og glede.


Er dette din favoritt til å vinne Uteromsprisen?

Her kan du stemme frem det prosjektet du mener inspirerer mest.

Alle som stemmer og legger igjen kommentar her på bloggen er med i trekning av disse fine hageredskapene.

Burgon & Ball er laget i rustfritt stål med håndtak av hardtre, slik at den holder seg fin år etter år. Den er velbalansert og ergonomisk utformet slik at den er god å bruke. Alle Burgon & Balls håndredskaper er godkjent av RHS, det engelske hageselskapet – et tegn på høy kvalitet!


Andre innlegg vi tror du vil like

1 Kommenter

Kari Henriksen 8. July, 2019 - 23:31

Nyyyydelig!!!!!

Svar

legg igjen en kommentar