fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Trappet opp uterommet etter tomten

Trappet opp uterommet etter tomten

av Bergene Holm

Familien så muligheter i en krevende tomt og har bygget seg ned skråningen med trapper og små terrasser i treverk. Fjellgrunnen gav muligheter for rennende vann og dammer med koi og gullfisk, og sluttresultatet er det ikke rart at mange lar seg begeistre av.

Uteromsprisfinalist nr. 6
Siv Gullaksen fra Straume

Fagjuryens begrunnelse til dette prosjektet kan du lese nederst i blogginnlegget.
Fra den 2. til 9. juli kan du stemme frem din favoritt blant de 12 finalistene i årets Uteromspris.
Vi vil sammen med norges største hagemagasin, Hagetidend reise ut og lage vinnerreportasje og dele ut plankett og 50.000 kroner.


Tekst fra søker

Vi hadde en del av tomten som besto av lyng, braker, ugress og fjell. Vi ønsket å kunne bruke denne delen da det er god utsikt derfra.

Vi har aldri anlagt hage før men tok utgangspunkt i det høyeste punktet på tomten. Vi hadde endel fjell og valgte å bygge rundt dette og å framheve det.


Kunne vi bruke fjellet som elv?

Da vi så at det gikk ble det naturlig å lage dammer i hagen. Øverst måtte vi bygge opp for å få dybde til fisk og vannfall. Vi bygget opp alt i impregnert treverk. Trappene langs elven er bygget etter fjellet. Så gravde vi oss ned til fjellet nederst. Vi dekket fjellet med duk og bygget terrasse med “bryggekant”.

All byggingen har vi gjort selv og det har blitt til etterhvert som vi har bygget. Vi hadde en grunntanke, og har tilpasset denne etter hvordan det var mulig å få til på tomten.

Vi er veldig fornøyd med at vi har klart å fremheve fjellet og dempe konstruksjonen i terrenget. Det er mye treverk men dette dempes med ulike nivåer og mye planter. Gråfargen på det impregnerte treverket gjør det også rolig å se på.
Det ble også en opphevet kjøkkenhage på nederste plan, og vi elsker å gå opp i hagen, plukke noen bær, sitte på benkene og nyte utsikten eller å mate koi og gullfisk.

Vi har ofte folk (naboer, barn, tilfeldig forbipasserende) som ønsker å komme å se hva vi har bygget og det synes vi er veldig kjekt!


Se bildeserie fra dette prosjektet

Byggern Straume har gitt fantastisk god service. De har alltid varer inne, utlån og henger og har også lastet på for oss slik at vi bare har kunnet hente varene.


Juryens kommentarer

En spennende hage og terrasseløsning som får flere i juryen til å trekke på smilebåndet.
Mange i Norge har kuperte hager som det er vanskelig å utnytte. Her har eier klart å lage et inspirerende uterom med mange nivåer og brukssoner med både sitteplasser, flere ulike planteområder og til og med en dam med eget vannfall. Trapper og platåer er bygget i harmoni med terreng og samtidig ivaretatt blomster og planter som vokser der naturlig. Juryen likte spesielt godt gjerdet/leveggen av spiler i ulike høyder.


Er dette din favoritt til å vinne Uteromsprisen?

Her kan du stemme frem det prosjektet du mener inspirerer mest.

Alle som stemmer og legger igjen kommentar her på bloggen er med i trekning av disse fine hageredskapene.

Burgon & Ball er laget i rustfritt stål med håndtak av hardtre, slik at den holder seg fin år etter år. Den er velbalansert og ergonomisk utformet slik at den er god å bruke. Alle Burgon & Balls håndredskaper er godkjent av RHS, det engelske hageselskapet – et tegn på høy kvalitet!

Vil du delta i neste års Uteromspris kan du søke og finne mer informasjon her.

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar