fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2020Barnas Trepris 2020 Eventyrlig lekestue med kreative løsninger

Eventyrlig lekestue med kreative løsninger

av Bergene Holm

Barnas Trepris finalist #1
Eier: Børre


Med en stor naturtomt var det kun fantasien som satte grenser for dette spennende prosjektet. Sammen med barna har Børre oppført ‘Rapunzels tårn’, en eventyrlig lekestue som passer godt inn blant det omkransende skogholtet.

Rapunzels slott

Utdrag fra søknaden til Barnas Trepris:

” Jeg hadde et ønske om å bygge lekestue for mine barn på 2, 4 og 6 år. Jeg ønsket å bygge noe unikt og gjerne “eventyraktig” ettersom vi har en stor naturtomt… Etter litt rydding av busker og kratt fant vi en liten høyde i terrenget som var ideell ettersom den fra flere vinkler ville gi tårnet ekstra høyde i terrenget.”

Flotte detaljer og smarte løsninger med bruk av k-virke og OSB plater gir et eget preg på lekestuen

De aller fleste delene ble skåret til, tilpasset og påført overflatebehandling, frem til det var et ferdig “byggesett” for reisverket. Da våren gjorde sitt utspring kom fundamentet og reisverket raskt opp…

Bilder fra arbeidsprosessen:

Børre og barna skulle egentlig bygge et åttekantet tårn, men ombestemte seg underveis og lagde et tårn med buede profiler istedenfor. Tårnprosjektet tok derfor lengre tid å ferdigstille enn først antatt siden det var krevende å ettermontere buede profiler på den åttekantede konstruksjonen. For å avstive treplatene ble de lagt i varmt vann før montering.

Tak og vegger ble montert om sommeren, og i løpet av høsten kom overflatebehandling, dør, skodder og detaljer på plass. Man kommer lagt med trevirke og gjenbruk av materiale!

Trematerialer som er brukt i prosjektet:

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • Detaljert søknad med gode beskrivelser fra de forskjellige byggeprosessene.
  • Et imponerende prosjekt og sluttresultat, kanskje noe krevende for den allmenne hobbysnekkeren?
  • Kreativ lekestue med kjente eventyrtema som bakteppe. De små detaljene gir et kult inntrykk!

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? 
Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke!

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar