fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2020Barnas Trepris 2020 Lun og koselig hytteseng til barnerommet

Lun og koselig hytteseng til barnerommet

av Bergene Holm

Barnas Trepris finalist #6
Eier: Charlotte Helgesen


Da familien var på flyttefot til et nytt hus bestemte Mamma og Pappa seg for å bygge en hytteseng på soverommet til yngstemann. Tegningene og sengen har har de laget selv- og hyttesengen ble virkelig flott!

Hytteseng på barnerommet
Med overbygd køye får man utnyttet plassen maksimalt på soverommet.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Vi ville bygge noe spesielt til den yngste sønnen vår som gruet seg litt til å flytte fra det gamle soverommet til et nytt. Vi ønsket å sette et preg på det nye soverommet slik at han hadde noe spennende å glede seg til”

For å bygge en solid hytteseng ble stenderne festet på veggen. Med god nok takhøyde kunne familien montere sengerammen i en høyde som skapte rom til oppbevaring under sengen.

Det ble brukt lektere for å lage en vegg til rommet over sengen. Med atskilte lektere og et vindu får man både lysinslipp og et pent resultat. Den naturlige trefargen passer dessuten også veldig godt inn med fargevalget i resten av rommet.

Med rammen på plass kan man sette sitt eget preg med interiørvalget.

Her har søkerne brukt konstruksjonsvirke og bygd en koselig og lun sovesone, men også en plassbesparende- og morsom løsning for de minste.

Det er uendelig med spennende løsninger når man bygger med tre. Alt kan tilpasses forskjellige romløsninger og dekoreres slik en selv vil ha det.

Trematerialer som er brukt i prosjektet:

Fagjuryens kommentarer og oppsummering:

  • En koselig og praktisk sovesone på barnerommet. Hyttesengen harmonerer godt med resten av rommet og inviterer til lek og moro.
  • Et inspirerende prosjekt som får frem hvor anvendelig, men allikevel stilig det er med bruk av trematerialer på soverommet.

BARNAS TREPRIS 2021 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? 
Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke! Søknadsfristen er 20. desember 2020.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar