fbpx
Hjem Bergene Holm Inspirasjonspris Terrasse i fiskebeinsmønster

Terrasse i fiskebeinsmønster

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #2
Eier: André


På baksiden av huset til André i Larvik lå det en liten terrasse av betong. I løpet av sommeren 2020 har betongterrassen blitt erstattet med en unik og godt gjennomført terrasse- og uterom i tre!

Bilde av terrasse med fiskebeinsmønster finalist nummer 2 årets uteromspris

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

” Vi hadde bestemt oss på forhånd at vi ønsket en terrasse med fiskebeinsmønster. Derfor måtte bjelkelaget beregnes på en litt spesiell måte.”

Nærbilde av terrasse med fiskebeinsmønster finalist numer 2 årets uteromspris

“Vi planla egentlig at vi skulle bruke vanlige terrassebord, men etterhvert fant vi ut at vi ønsket bredere bord og endte opp med å bruke konstruksjonsvirke i dimensjonene 48×198. Samtidig som jeg la gulvet lagde jeg også gjerdestolpene og stolpene til sittebenken.

Bilde av terrasseskruer til terrasse i fiskebeinsmønster finalist nummer 2 årets uteromsprisen

Da vi var ferdig med gulvet la vi spilene på benken og gjerdet. Til gjerdet og benken har vi brukt 30×48 lekter.

Bilde av gjerde ved terrasse med fiskebeinsmønster finalist nummer 2 årets uteromspris

“Vi beiset og satt opp lektene foran en sort duk på baksiden slik at man ikke kan se gjennom spilene. “

Bilde av gjerde ved terrasse med fiskebeinsmønster finalist nummer 2 årets uteromspris

“Etter terrassen, benken og gjerdet var ferdigstilt sto pergolaen for tur. Yttersidene er kledd med dobbelfals rett med spor og på ‘terrassesiden’ er pergolaen kledd med sort duk bak de impregnerte spilene.

Baren som ligger på motsatt side ble bygd opp på samme måte, og både pergolaen samt baren har innlagt strøm. Helt til slutt valgte vi også å kle om veggene på huset ettersom den nye verandaen ble høyere enn den eksisterende kledningen. Ny kledning består av dobbelfals rett med spor.”

Bilde av lounge ved terrasse med fiskebeinsmønster finalist nummer 2 årets uteromspris

Vi vil si oss meget fornøyd med hvordan sluttresultatet ble. Vi var veldig spente på hvordan gulvet ville bli ettersom de brede dimensjonene typisk er på brygger o.l konstruksjoner. Helhetsinntrykket på verandaen er vi godt fornøyd med.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

4 Kommentarer

Joana Isabel Rodrigues 9. May, 2021 - 00:40

Min stemme går til #2

Jeg elsker hva André har gjort med uterommet sitt! Rett og slett lekkert! Et godt stykke arbeid, kreative løsninger med et unikt resultat. Skal definitivt ha det fiskebensmønsteret i bakhodet til fremtiden… 😉

Svar
Torill Aagot Halvorsen 9. May, 2021 - 13:26

Stemmer for #2 André sin Terrasse i fiskebeinsmønster. Vakkert utført og en fantastisk planløsning med mange funksjoner i ett. Både praktisk og godt for øyet.

Svar
Erik Moe Halvorsen 9. May, 2021 - 18:57

Uteromsprisen finalist #2
Eier: André

Svar
Trond Einar Evensen 16. May, 2021 - 07:54

Flott arbeid og resultat! Stemmer for Andre sin uteplass. Finalist 2.

Svar

legg igjen en kommentar