fbpx
Hjem UteromBålplass Arkitekttegnet uterom i norsk natur

Arkitekttegnet uterom i norsk natur

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #3
Eier: Astri


Etter å ha sett et bønnehus med flott utsikt til naturen på en tur til USA ble Astri og familien inspirert til å bygge noe lignende hjemme i Norge. Fem år senere står det nå et stilig uterom, med nedfelt bålplass og en fantastisk utsikt over norsk natur – midt på produksjonstomten deres.

Bilde av uterom hos uteromsfinalist nummer 3. Uteromsprisen 2021

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Me har gard, og hovedproduksjonen der er juletre, edelgran og fjelledelgran. Bygget har me valgt å plassere midt i juletrefeltet, lett å nå til fots eller på hjul. Ein plass til matpauser,fagsamlinger og også rekreasjon”

Bilde av uterom med solnedgang - uteromspris finalist nummer 3

Det ligger mye jobb bak den opparbeidede tomten. Sammen med en dyktig arkitekt fikk de designet en bygning som “løfter seg opp” mot himmelen og tar inn naturen.

Ingen hjørner av bygget har lik høyde, så det var en utfordrende byggeprosess. Med en dyktig svigersønn som satte opp reisverket, fekk Olav, min mann, bygd resten.

“Det er isolerte vegger og vinduer på to av veggene, og dei 2 andre veggene er av skyvedører i glass. Vi har brukt Bergene Holm sin kledning NORD dobbelfals med spor på uterommet.”

I den nedfelte bålplassen utenfor er sittebenkene laget av furu (accoya). Inne i bygget består veggene av bjørkefiner og bjørkespiler i taket. Benkene langs veggene inne er kledd med NORD-kledning.

Bilde av NORD-benk fra innsiden av uterom finalist nummer 3. Uteromsprisen 2021

“Det er en fantastisk plass å være! Taket løfter seg mot himmelen, og åpner mot ei fantastisk utsikt. Naturen kjem liksom inn. Når ver og temperatur tillet det, åpnes dørene og inne og ute glir over i einannan.”

“Den nedsenka bålplassen er genial på den måten at når me sitter nedi der, er det livd for trekk/vind, og allikevel utsikt, fordi hodene stikker opp over kanten.”

Bilde av nedfelt bålpeis hos uteromsfinalist nummer 3 i uteromsprisen 2021

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar