fbpx
Hjem UteromBar Lounge og bardisk på takterrasse

Lounge og bardisk på takterrasse

av Bergene Holm

Uteromsprisen finalist #5
Eier: Guro og Christian


Guro og Christian har brukt 2020 til å innrede takterrassen med utekjøkken, loungeområder, pergola, solsenger, spiseplass og bar! Takterrassen inneholder dessuten også flere smarte, plassbygde plantekasser som er integrert i flere av konstruksjonene.

Bilde av takterrassen, laget med k-virke. Uteromsprisfinalist nummer 5 2021.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

” Vi har hatt fokus på å bruke rimelige, holdbare materialer som impregnert trevirke og armeringsjern, uten å gå på kompromiss med design og utførelse. Vi ønsket å lage en sosial plass som fungerer godt til bruk både ved festlige anledninger og til vanlig bruk på sommerhalvåret. Det viktigste for oss var at vi ønsket en takterrasse som også er varig og solid.”

Bilde av sittegruppe på takterrassen til finalist nummer 5. Uteromsprisen 2021.
Loungeområdet har flere ulike sittegrupper. Benkene langs yttersiden har blitt laget med konstruksjonvirke. De plassbygde blomsterkassene har et integrert selvanningsanlegg med skjult føring via benkene.
Bilde av detalj fra takterrassen. Fiskebeinsmønster på bardisk. Uteromsprisen 2021, finalist nummer 5.

Bardisken fungerer som skjerming av lounge-areal med solsenger. Bardisken er laget av kapp fra spilene som er brukt til plassbygde benker og blomsterkasser. Bardisken er laget med fiskebeinsmønster.

Detaljbilde av plassbygd benk - Uteromsprisfinalist nummer 5 2021.

Benkene på takterrassen er både praktiske og “enkle” selv om de har en stilig utførelse. Man kommer langt med godt håndarbeid!

Bilde av loungeområde på takterrassen til finalist nummer 5 i uteromsprisen 2021. Kveldsbilde.

Vi har hatt en slitsom, men morsom periode med bygging av takterrassen i vårsola. Nå håper vi på mer normale tilstander frem mot sommeren slik at vi kan feire Christians 50 årsdag i loungen på takterrrassen!

Stemningsbilde på kveldstid av bardisk og loungeområde på takterrassen til finalist nummer 5 - uteromsprisen 2021.

Trematerialer som er brukt:

Bilder fra arbeidsprosessen:

ER DETTE UTEROMMET DIN FAVORITT?

Med så mange flotte finalister, ønsker juryen i år å fordele premiepotten på 50.000 kr på flere prosjekter. Årets førsteplass får i tillegg til pengepremien besøk av jury og plakett. Alle årets finalister blir presentert på denne bloggen, samt at de vises på vår Instagram-profil i løpet av mai 2021. Vinner kontaktes og offentliggjøres på denne bloggen fredag 21. mai.

ALLE SOM LIKER, HEIER OG KOMMENTERER KAN VINNE PREMIE!

Alle som liker, heier og kommenterer på finalistene, er med i trekningen av et sett med de flotte Topaz-lyktene til Halvor Bakke, til verdi 1300kr!

Bilde av premie

UTEROMSPRISEN 2022 – NOE FOR DEG?

Skal du bygge en terrasse i sommer? Eller kanskje en balkong eller en hel vinterhage? Kanskje har du nettopp fått satt opp en lekker sjøbod eller et koselig anneks?
I kategorien for uterom ser vi etter gode uterom der tre er benyttet på en gjennomført og god måte, det spiller ingen rolle om det er en utestue, terrasse eller pergola, eller om terrassen er liten eller stor. Søknadsfrist er 1. desember 2021.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

1 Kommenter

Hege Høpfner 11. May, 2021 - 14:42

Heier på #5 – en takterrasse med swung og perfekt atena for hverdagskos såvel sim sammenkomster og fest!

Svar

legg igjen en kommentar