fbpx
Hjem Bergene Holm InspirasjonsprisInspirasjonsprisen 2021Barnas Trepris 2021Aktivitetsbygg Lekestue inspirert av Kaptein Sabeltann

Lekestue inspirert av Kaptein Sabeltann

av Bergene Holm

Barnas Trepris | Aktivitetsbygg – finalist #3
Eier: Tonje


Prosjektet var i utgangspunktet en simpel lekestue i hagen som inspirerte lite til lek. Etter besøk i kaptein Sabeltanns verden i dyreparken bestemte Tonje seg for å skape samme magi i egen hage med lekestua. Fordelen med alle små og store bygg i tre er at de er enkle å omgjøre og tilpasse nytt bruk!

Bilde av lekestue inspirert av Kaptein Sabeltann.

Utdrag fra søknaden til Uteromsprisen:

“Den hittil ubrukte lekestua ble gjort om, og får å få det rette uttrykket lekte jeg med ulike typer treverk, som «liksom» skulle ha kommet flytende opp på stranda til Kaptein Sabeltann. Alle detaljer er laget av meg og jeg eksperimenterte med ulike typer beis vi hadde stående, sølevann, jernsylfat, salt og eddik for å få den rette looken på de nye materialene. Jeg måtte også gå løs med hammer på materialene, for å få den rette looken. “

Bilde av lekestue fra innsiden

“I tillegg til å bruke sag, hammer og skruer på dette prosjektet, har jeg også tatt i bruk alternative metoder for å få treverket slik jeg vil ha det! Det er det som er så gøy med treverk, man kan virkelig bruke fantasien og det er lekende lett å jobbe med! Dette lekehuset vil sannsynligvis bare bli finere og finere med årene, men det er også tatt høyde for at det skal holde noen år og være en trygg lekesone for den bitte lille sjørøveren som et over seg av begeistring over den «nye» lekestua!”

Bilde av lekestue med fundament.

ER DETTE AKTIVITETSBYGGET DIN FAVORITT?

Juryen inviterer til at alle som følger våre kanaler kan legge igjen kommentarer og heiarop. Det er ikke en avstemming, men juryen vil lese gjennom alle kommentarer og innspill før juryen endelig kårer 1. plass i hver kategori fredag kl 12 hver uke. Legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om dette er din favoritt!


Alle som liker, kommenterer og heier på finalistene er med i trekningen av et sett med “stableklosser” i tre. En gøyal utendørsaktivitet for hele familien til en verdi av 500kr!

Bilde av premie som du kan vinne ved å kommentere hvem du synes bør vinne Barnas Trepris 2021.

BARNAS TREPRIS 2022 – NOE FOR DEG?

Har dere snekret en olabil, bygget en fin lekestue eller en kul sandkasse? Eller har du kanskje satt opp et klatrestativ eller en sjørøverskute i hagen? 
Vi er på jakt etter kreativ, artig og engasjerende bruk av tre som barn har glede av; lekebil, køyeseng, lekehytte, huskestativ etc. Det har ingen betydning om det er på et barnerom eller et prosjekt i hagen. Alle som bruker tre i sine byggeprosjekter oppmuntres til å søke! Søknadsfristen er 1. desember 2022.

Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen

Andre innlegg vi tror du vil like

legg igjen en kommentar