Beate Holing sitt flotte trapperom var semifinalist til Interiørprisen, hun og naboen Berit er sammen også semifinalister til Eksteriørprisen
Jammen er ikke Beate kommet til finalen i Uteromsprisen også. Det er ganske imponerende! Det betyr egentlig bare at her er det mye flott, kreativ og inspirerende bruk av tre.
Utromsprisen 2014 – finalist 7
Dessverre gikk det meste av hage med plen og busker tapt under arbeidet med å oppgradere huset. Frukttrærne klarte de å bevare, men det var nesten det eneste. For å få saget ut nye vinduer i kjelleren, isolert og drenert, behøvdes en diger gravemaskin som i vått vær omskapte hagen til en gjørmehaug. Dette var utgangspunktet for uteområdet.
Plattingen skulle være stor og lik naboens. Mellom terrassene skulle de ha en levegg. Siden huset og kledningen er så stram og ren, valgte Beate å utforme uterommet litt annerledes. Stramt, men ikke fult så minimalistisk.
For å skape opplevelsen av at inne- og uterom glir over i hverandre ble det valgt å sette inn tre terrassedører slik at det kan åpnes opp i hele sin bredde.
Dette krevde en tilsvarende bred trapp. Ikke bare skulle den være bred, den skulle ha gode trinn, og det øverste skulle ha god plass til å sitte å nyte kveldssolen.
Dermed sto det igjen en meters bredde på den ene siden av trappen, som Beate tenkte ville være best egnet som oppbevaring.
Resultatet ble en smart mulitfunksjonsbod juryen hadde stor sans for.
Bente hadde bygget et “hus” til varmepumpen med skråtak i tre. Hun hentet opp vinkelen og utformingen av taket på varmepumpehuset og høyden og utformingen på leveggen på den andre siden av plattingen. Dermed ble det en fin og smart sykkelparkering med inngang fra utsiden og vedbod med inngang fra innsiden (ved trappen).
Ettersom Beates del av huset vender mot nord, tar det noe tid før solen når plattingen om morgenen. Hun ønsket seg et sted å nyte morgenkaffen, og dette stedet måtte være så langt unna huset som mulig. Med skifer og bruddheller som underlag kan møbler fort bli ustø, så dermed kom bestemte hun seg for å designe og bygge noe mer permanent. Det måtte bli et fast møbel med innlagt strøm og tak som kan tas på eller av ut fra værforhold.Rammen til taket har samme vinkel som taket på boden og veggen tar opp utformingen til de andre elementene i uterommet. Mellom boder og møbel satte Bente opp en levegg, bare halvveis lukket, men nok til å beskytte mot naboens innkjøring.
Utepeisen kom som en naturlig fortsettelse.
Juryen syntes dette uterommet har fått en god helhet og at utformingen er gjennomført. Beate er veldig fornøyd med det visuelle og ikke minst den praktiske boden. Favoritten er nok likevel “lounge-løsningen” . Fordi Beate har “bygget seg litt inn” kan hun sitte der pysjen og nyte morgenkaffen med god utsikt til hagen og epletrærne. Møbelet tar også gjerne imot gjester som bare stikker innom fordi det er uformelt og lett å sette seg nedpå.
Synes du uterommet til Beate Holing bør vinne Uteromsprisen?
Fra 7.-14. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Fagjuryryen skal også kunne påvirke og sikre at deres fagområder blir ivaretatt. De har fått 100 poeng hver.
Det kun er mulig å avgi en stemme per IP-adresse, og at stemmene blir talt opp 15.april. Da legges også stemmene fra fagjuryen til og summeres med folkets stemmer.
Presentasjon av vinneren og overrekkelse av premiesjekken på hele 50.000 kroner vil i år skje fra scenen på Hagemessen klokken 14.30 på fredag 17. April.
2 Kommentarer
[…] Finalist nr. 7: Definerte soner og kreativ bruk av tre Uterommet har fått en helhetlig behandling med trapp, terrasse, en dobbel bod og en loungestol med utepeis. Se flere bilder og les om hvordan uterommet ble til. […]
[…] Finalist nr. 7: Definerte soner og kreativ bruk av tre Uterommet har fått en helhetlig behandling med trapp, terrasse, en dobbel bod og en loungestol med utepeis. Se flere bilder og les om hvordan uterommet ble til. […]