Juryen har gleden av å representere vinnere av årets siste Inspirasjonspris – Interiørprisen 2022!
Om kåringen av Interiørprisen 2022
I årets kåring er det juryen som avgjør resultatet. Publikum har fått legge igjen innspill og kommentarer til de ulike prosjektene på blogg, facebook og instagram, som juryen har lest og tatt med seg i sin endelige avgjørelse.
Seks spennende og inspirerende interiørprosjekter ble plukket ut til årets ‘finaleheat’ i Interiørprisen. Seks finalister hvor juryen mener bruken av tre utgjør en forskjell i interiøret. Paneler, spiler og lister brukt på en måte som underbygger enten et stramt og moderne miljø, eller som ivaretar det klassiske og tradisjonelle.
Med en kompletterende faglig kompetanse og blikk for nye- og eksisterende trender, vektlegger juryen prosjekter som vil være til inspirasjon for andre som planlegger og leter etter gode løsninger til ulike rom. Årets finalister er i grunnen alle vinnere innen sine ulike sjangere, men juryen har som oppdrag å kåre 3 pallplasser, så da må dessverre noen trekke et kortere strå.
Alle kommentarer og innspill fra publikum har blitt lest og tatt med i avsluttende diskusjoner og vurderinger av prosjektene. Juryen har i år kåret 1, 2 og 3 plass, og har fordelt plassering og premiering slik:
1. plass: 15.000 kr, plakett, besøk, heder og ære.
2. plass: 10.000 kr, plakett
3. plass: 5.000 kr, plakett
Vi gratulerer vinnerne og gleder oss til å komme på besøk!
1# | Tonje | @tonjebjerknes | Trendy interiørvalg i utestue
Kommentarer fra juryen:
Årets vinner av Interiørprisen går til et prosjekt som ikke er et typisk interiørprosjekt, men som viser en trend juryen tror vi vil se mer av fremover, hvor vi tar med oss innendørstrender ut i uterommet, nærmere bestemt – i utestuen. Prosjektet viser hvordan skillet mellom ute og inne viskes bort. Årets vinner har bygget en herlig og gjennomført hagestue, hvor bruk av tre og trespiler både gir et lunt og mer organisk tilsnitt til interiøret, samtidig som den stramme stilen i hagestuen kompletteres.
Juryen liker hvordan tak og vegger bindes sammen av spilepanelet og synes også bruk av enkle lyslister gir et spennende uttrykk.
Det er mange som har et moderne hjem eller fritidsbolig som ønsker seg en hagestue. Juryen mener vinnerprosjektet viser hvordan man gjennom gjennomtenkte materialvalg kan kombinere glatte flater som glass og betong – med heltre og fortsatt få et stramt, men mer naturlig uttrykk.
Les mer om vinnerprosjektet her:
2# | Camilla | @nordistu_rise | Brystpanel og lekre detaljer på badet
Kommentarer fra juryen:
Årets andreplass er rett og slett et fantastisk herlig baderom som juryen elsket. Huset er et gammelt tømmerhus hvor eierne har vært flinke til å ta vare på de gamle og unike detaljene i mye av interiøret. Når badet skulle pusses opp så har de klart det mesterstykke å bevare gamle tømmervegger og kombinere disse glatte malte flater. Overgangen mellom epokene er det «listverk satt i system som høye brystningsvegger», som sørger for. Et enkelt, men veldig stilfullt og smart grep.
Juryen mener slike brystningsvegger er noe mange kan la seg inspirere av. Mange har hjem med gipsede, malte glatte flater som kan trenge litt liv. Da kan listverk i ulike bredder og dybder, med eller uten profiler, ganske enkelt settes opp og skape klassiske og flotte interiørelementer.
Juryen bemerker et flott håndverk hvor overgang mellom tømmervegg og lister er løst på en forbilledlig måte. Totalt sett har badet i dette huset fått et personlig, eksklusivt og oppdatert uttrykk, men hvor sjelen i huset er godt ivaretatt.
Mye inspirasjon å finne i denne boligen – helt etter inspirasjonsprisens misjon.
Les mer om prosjektet her:
3# | Ingrid | @fjeldborg | Lagde en lun sone i stuen med bruk av panel
Kommentarer fra juryen:
Årets tredjeplass, går til et herlig hjem hvor juryen lot seg begeistre av både materialvalg og bruk av farger. En flott og moderne bolig hvor de aller fleste av flatene er glatte, listfrie og malte – som i så mange trendy hjem i dag. Men her har eierne vært spreke og valgt å panele tre vegger i stuen med heltrepanel – det mener juryen utgjør hele forskjellen.
Det er høyt under taket i rommet og kombinasjonen av stående panel med sitt naturlige uttrykk, som møter en lys himling, gir et lunt, naturlig og godt innemiljø. Juryen liker hvordan de har klart å mixe det nye og moderne med det trygge og kjente. Kombinasjonen gir oss wibes til 70-tallet, men med dagens moderne tvist. Smart å lage en lettvegg i det store, åpne rommet og dermed få en skjermet krok til ulike aktiviteter.
Les mer om prosjektet her:
Se oversikt over alle finalistene i Interiørprisen 2022
INTERIØRPRISEN 2023 – NOE FOR DEG?
Har du nettopp bygget, restaurert eller pusset opp et hus? Da bør du søke Interiørprisen!
Juryen ser etter alle typer prosjekter som viser inspirerende bruk av tre.
Med vennlig hilsen Inspirasjonsprisjuryen
Vil du delta i neste års Interiørpris kan du søke og finne mer informasjon her.