Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Høsten 2006 ble Nanset bedehus i Larvik lagt ut for salg. Bygget var opprinnelig fra 1929, med utvidelse i 1965. For Kjetil Johnsen var dette en unik mulighet til å sikre seg et bygg med både sjel og historie.

Etter noen provisoriske løsninger flyttet familien inn rett før jul samme år, for å bruke tid og se på muligheter og ulike løsninger før de satte igang med ombyggingen. Det var viktig for dem å beholde atmosfæren i bygget.

Bygget besto av en stor sal på 140 kvm, en liten sal på 60 kvm, kjøkken på 70 kvm, gang og inngangsparti. I tillegg var det en leilighet i 2.etg over den lille salen og kjeller under deler av bygget. Totalt var det et bruksareal på 370 kvm.

Huset har fått tre boenheter og det er hoveddelen i den store salen Kjetil søker Interiørprisen for. Denne enheten består av gang, tv-stue, kontor, bad, bakgang og stue og kjøkken med åpen løsning i 1. etg og 3 soverom, mesanin og gangbro i 2. etg. Det er lagt inn etasjeskille i deler av rommet slik at stuen har fått beholdt den opprinnelige takhøyden.

 

Gangen er stor og lys, med flotte detaljer:

 

Kjøkkenet utnytter takhøyden:

 

Spisestuen i hjertet av den gamle salen har beholdt sjelen i huset:

 

Mesaninen med gangbro gir dem en ekstra etasje, med en lun stue under:

 

Dette er brukt i interiøret:

Karmlist: Hoppskilist, bred dimensjon i 1. etg, smalere i 2. etg

Taklist: Antikk taklist

Fotlist: Spesialbestilt fotklosslist

Gulv: Parkett i mørkbeiset eik, bjørk og lønn

Vegger: Kombinasjon av hvitmalt Kronepanel, tapet og malte vegger

Trapp: Plassbygget av gran, bøk, eik og stål

Kjøkkenøy: Plassbygget i eik

Gangbro: Stål og afrikanske furu med rekkverk av eik og stål

Til tross for det store huset og takhøyden har det lyktes Kjetil å skape en intim og inkluderende atmosfære i huset. Bedehusets sjel er bevart, samtidig som de har klart å skape huset om til et privat hjem. Kombinasjonen av ulike treslag fungerer godt og gir huset en god og helhetlig opplevelse av interiørdetaljene.

 

Juryens argumenter:

Juryen ble sjarmert av forvandlingen på dette prosjektet fra et tradisjonelt bedehus til et moderne hus med tre boenheter. Her har eierne klart å bevare mye av bedehusets opprinnelige særpreg og tatt i bruk ukonvensjonelle løsninger for å benytte arealet på en hensiktsmessig måte.

Interiøret har fine kontraster med tapetserte og panelte flater og gjennomført bruk av listverk. Enkle pyntelister gir myke overganger mellom panel og tapet. God søknad med fin beskrivelse av prosjektet.

Komplett bildegalleri finner dere under ‘Bilder’ på vår Facebook-side.

 

De andre kandidatene finner du her:

Finalist 1: Sandaas i Moss

Finalist 3: Nybygg i Vestfossen

 

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Interiørprisen 2011 og 50.000 kr hos Norske Interiørblogger (NIB) i perioden kl. 19 18.mars – kl. 21 31. mars 2012. Pollen registerer IP-adresser, så det er kun mulig å stemme én gang per pc.

 

 

3 kommentarer til “Finalist 2 Interiør: Bedehus i Larvik”

Wow, bare tanken på å gå på et helt bedehus, med såå mange meter «ubrukelig» takhøyde hadde skremt vannet av de fleste. Likevel har de fått laget et intimt, varmt, moderne men samtidig funksjonelt hjem. Ikke mindre enn imponerende!!!!

Ja, de kan ikke være lettskremte :) Godt det er noen som orker å gå gjyve løs på slike bygg, for det blir jo så flott!

Ett helt utrolig imponerend hus, mange fine detaljer som gir ett veldig smakfullt inntrykk. Disse fortjener virkelig å være i finalen, for en innsats!!

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Last opp ett bilde i JPEG format