Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fra sommerhus til helårsbolig

Ytterst på Nesoddtangen ble det i 1898 bygget et sommerhus, som ble utvidet i 1917. I 2001 overtok familien huset. Området huset ligger i er fremdeles preget av den gamle stilen og fritidshusene som ble bygget på begynnelsen av forrige århundre. De var derfor viktig for dem å føre huset tilbake til denne stilen og dermed bidra til at området bevarer sin spesielle egenart.

Familien og naboene hadde bilder tilbake til 50-tallet som viser de opprinnelige sveitserstil-detaljene og fargebruk og det var dette som var utgangspunktet da de satte igang med påbyggingen og restaurering. Det ble tegnet et påbygg på det gamle huset som tok hensyn til eksisterende arkitektur, men der hele huset ble tilbakeført til den opprinnelige stilen med stram sveitser, altså uten store utskjæringer og dekorert mønepynt.

Da kledningen på den gamle delen av huset ble revet fant de også detaljer som hjalp til å etablere stilen for den nye fasaden, som blant annet innebar:

  • lys oker farge med hvite detaljer og bjelker
  • liggende kledning i 1.etg
  • stående kledning i 2.etg
  • store takutspring med synlig bjelkelag
  • merkete etasjeskiller med bjelkekloss stikkende på utsiden
  • vindusdekor kopiert etter gamle fotografier

Resultatet ble et stort og flott hus med plass til en familie på 5. De er svært godt fornøyde med å ha fått en bolig med moderne standard, der man slipper å måtte gå med ullsokker og tøfler hele året :)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format