Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Skogvokterboligen «Sollia»

I Sjøbygda i Verdal ligger en skogvokterbolig fra 1916. Da paret overtok huset i 2005 var det sterkt preget av manglende vedlikehold. Deler av kledningen og annet treverk var råttent og taket var ikke tett. Flere vinduer måtte skiftes eller restaureres.

Det mest omfattende jobben ble å redde det sidebygget som opprinnelig var hønehus, vedskjul og høyloft. Dette sto i fare for å rase sammen. Paret startet med ny grunnmur og nå har tilbygget blitt en splitter ny leilighet.

Et annet omfattende prosjektet er en veranda med tak som er bygget ut mot hagen. Her var det opprinnellig kun et lite vindu høyt på veggen uten mulighet til å gå ut i hagen. Inne på verandaen ble det bygget benker med rom for å oppbevare puter o.l. samt bygd inn en gammel divan som er arvet.

Det tredje utvendige prosjektet var et karnapp ut fra stua med altan på toppen med utgang fra det største soverommet. Dette ble bygget etter modell av det opprinnelige inngangspartiet på forsiden av huset. Stua var i utgangspunktet veldig mørk med kun to små vinduer. Nå er karnappløsningen kledd med store vinduer. Her kommer det sprosser som står i stil med resten av huset.

Huset er kledd med en spesiallaget Barokk-profil, identisk med opprinnelig kledning. De har fått kyndig hjelp både med dette og med å kopiere profilen til listverket innvendig.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format