Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Vågen og Furøy Velforening i Sørreisa har bygget et nærmiljøanlegg med fotballøkke, akebakke, turstier, isbane og et bålhus. Alt arbeidet er utført på dugnad av bygningskyndige medlemmer av velforeningen, i samarbeid med en lokal arkitekt.

Bålhuset har blitt noe midt i mellom «bålet i skogen» og en grillhytte. Den åpne konstruksjonen gir plass til store ungeflokker. Bålhuset er tilpasset rullestolbrukere og har toalettløsning.

Langgrua er ideell for store selskap, mens stormgrua brukes til mindre grupper og når det er ruskevær. Bålhuset er i bruk nærmest hver helg til ulike arrangementer. Det ligger slik til at både skolen og SFO kan legge turer dit.

Bålhuset er bygget opp av solide søyler og kledd med uhøvlet villmarkspanel, behandlet med Tjæralin. På gulvet er det lagt impregnert treverk.

Furøya i Sørreisa har de siste 15 årene vokst fra ei «sovegrend» med flest 90-åringer til ei grend med 120 husstander og så mange unger at de nesten fyller en skolebuss! Arbeidet gjennom velforeningen har skapt et samlingspunkt, bedret samholdet i bygda og gjort beboerne stolte av å bo der!

Juryens argumenter:

Siden dette prosjektet kommer fra en Velforening konkurrerer det automatisk i Åpen Klasse.

Juryen kjenner til mange slike grillbuer/bålhus/gapahuker etc, men det var bred enighet om at dette bålhuset var særdeles flott gjennomført. Bygget er solid utført og stort nok til å huse både barnehager og større selskaper. Universell utforming er ivaretatt og det er imponerende at et slikt sted har toalettløsning.

Bålhuset har gjennomgående fine detaljer og materialvalg bidrar til at bygget glir godt inn i naturen.

Komplett bildegalleri finner dere under ‘Bilder’ på vår Facebook-side.

De andre finalistene til Åpen Klasse 2011 finner du her:

Finalist 1: Fotballhus

Finalist 3: Drivhus

Avgi din stemme på den kandidaten du synes fortjener på vinne Åpen Klasse 2011 og 10.000 kr hos Vi i Villa i perioden 16.april – 2.mai 2012. Man kan stemme én gang per døgn og det er den kandidaten med FLEST STEMMER som vinner.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format