Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Tone Ursin-Holm er opprinnelig fra Kristiansand. Hennes familie har eid hytta på Flekkerøy siden 60-tallet. Selv om de til daglig har base i Oslo, bruker Tone og mannen Niels-Harald hytta så ofte de kan og har bygget den ut til et moderne og funksjonelt feriehus med mange plasser til overnattingsgjester.

Til overrekkelsen av Eksteriørprisen 2011 på 100.000 kr hadde paret invitert arkitekt og byggmester, i tillegg til deres byggevarehandel BM Eftevåg i Vågsbygd og hyggelige hyttenaboer.

Under ombygging og modernisering har den gamle hytta blitt bevart, men den har fått ny drakt og selskap av flere rom i tillegg til et anneks på 15 kvm med 2 soveplasser og toalett. Hyttearealet har økt fra 60 kvm til 110 kvm.

Sammen med arkitekten valgte paret en kledning av kjerneved i furu, innsatt med Jernvitrol for å fremskynde gråning i treet. Dette, sammen med en gjennomtenkt konstruksjon som gir tilnærmet lik værpåvirkning over alt, gjør at hytta allerede har en jevn gråtone som glir godt inn i omgivelsene.

– Dette var et spennende prosjekt som engasjerte hele juryen, forteller juryformann Bergene Holm. – Dette er også et prosjekt som vil kunne inspirere mange som sitter på lignende hytter (og hus) og som ønsker seg noe større og mer tidsriktig! Hytteeierne har klart å kombinere det eksisterende med noe helt nytt, og på den måten skapt et spennende uttrykk med nye arealer.

Dette var juryens arkitekt Ingar Vedeld sin soleklare favoritt. Hytta og tilbygget glir fint inn i terrenget og atriet som er skapt mellom ny og gammel del gir økt brukervennlighet. Valg av kledning er spennende og tidsriktig.

Den deilige terrassen med sjøutsikt skal utvides videre sørover. Denne har også fått beholde en naturlig grå patina.

Vi gratulerer Ursin-Holm med Eksteriørprisen! Les mer om de andre finalistene i årets konkurrense og om denne hytta her på bloggen.

Har du også bygget en hytte eller et hus som kan være til inspirasjon for andre? Søk Bergene Holm Inspirasjonspris! Søknadsfristen er 1. november hvert år. Husk å ta bilder underveis og last ned søknadsskjema her.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format