Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Gunn og Helge har en hytte ved Kydlandsvatnet i Egersund. De har bygget seg en utestue med tak, slik at de nå kan nyte både varme sommerdager og hustrige høstkvelder ute. Det hele er selvgjort, i små ferievennlige porsjoner. -Siden vi stort sett koser oss her på hytta, med bading, turer, lesing eller lating, blir tungarbeidet tatt i små porsjoner, forteller Gunn. – Det er dette som er hyttelivet, å ha noe å pusle med uten tidsfrister, ved siden av kosen og latmannslivet!

Hytta er fra 2003. Rundt denne er det snekret en terrasse, som følger terrenget.

Bak hytta ligger en kjempestor stein. Denne ble utgangspunktet for det overbygde partiet. Et innhuk i steinen gav ideen til en utepeis. Den ene veggen med peis og pipe ble murt opp i naturstein.

Bakveggen består av den store steinen, kledningsbord og vinduer. Taket er gjennomsiktig bølgeplast og på gulvet ligger det terrassebord som glir rett over i gangstien på utsiden.

I forkant er det satt inn en dør. Denne ønsker de på sikt å erstattet med en glassdør, helst en foldedør, slik at de kan sitte lunt og godt i peisvarmen og se på den stjerneklare høsthimmelen.

Steinen stikker inn i rommet, og der stabler de ved til peisen. Etterhvert skal det bygges et skap her for puter og annet utstyr.

Vedlageret er på baksiden av utestua, der taket er trukket ned og gir ly.

Stavangerparet har bygget seg et deilig og praktisk uterom, som forlenger utesesongen kraftig! Den vil nok bli flittig brukt.

1 kommentar til “Et uterom med tak”

[…] Her kan du lese mer om det smarte påbygget […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format