Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Hos Tone i Florø blåser det hele året. Med en uteplass på garasjetaket var hun utsatt for sur nordavind selv på dager med finvær. I tillegg hadde hun innsyn fra naboene rett bak og dammer på murgulvet som aldri tørket opp.

Blomsterpotter ble flyttet og gjerdet revet. Tone fikk hjelp av sin far til å sette opp en solid mur som vil tåle både regn og vind.

Så kom taket på plass; bjelker og plater av Clicklite plast som slipper inn mye lys. Mye arbeid sto ennå igjen, men nå kunne de jobbe under tak i all slags vær!

Bærebjelker og taklister ble malt hvite. Dette reflekterer lyset inn i utestuen.

Murgulvet var for flatt til at regnvannet kunne renne bort og Tone slet derfor med evige dammer. Dette ble løst ved å flislegge gulvet med litt helling. Flott, funksjonelt og godt å gå på!

Veggene under taket er kledd med Krokskogpanel og malt i samme farge som husveggen.

Nå er det lunt og trivelig ute på terrassen! Til mørke og kjølige kvelder har Tone satt inn en gassvarmer og montert lys i taket. Både mennesker og blomster trives i den nye kroken til langt utover høsten.

Tone har innredet utestuen sin med bilder, planter og speil som reflekterer havutsikten.

Med mur og steinheller kunne denne utestuen blitt kald og hard, men Tone har myket opp med panel og listverk slik at det blir hjemmekoselig.

Husk at alltid er det fornuftig å behandle treverket med maling eller beis ment for utendørs bruk, spesielt på steder med mye vær. Selv med tak og vegger vil det alltid er fare for fukt. God utlufting slik Tone har mot havet hjelper også mot råtefaren. Vi synes utestuen ble flott!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format