Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Huset til Siri og Bjørn i Farsund er fra 1954 og tegnet av arkitekten Thilo Schoder. Schoder bodde i Kristiansand fra 1932 og ble kjent for sine boligblokker, villaer og rekkehus i funksjonalistisk Bauhausstil.

Da de overtok huset var kjøkkenet beholdt i orginal stil. Det besto av kjøkkendel og anretning, skilt av med en glassvegg med svingdør i glass. Innredningen var av heltre, med mange skuffer og skap og en lang stålbenk med hele 3 vasker.

Nesten 60 års bruk hadde satt sine spor. Taket var flerret og hadde sprekker, veggene var blitt stygge og flisene under overskapene var sprukket og ødelagte. Gulvet var også svært slitt og lite innbydende.

Etter å ha lest seg opp på 50-tallskjøkken og litteratur om Schoders arbeid fant de frem til en panelprofil de kunne legge i taket, som ville passe inn i kjøkkenets stil. En enkel, smal panel ble satt opp i taket, på veggene og under overskapene. I kjøkkendelen ble alle underskap løsnet slik at veggene kunne kles med panel før skapene ble montert på plass igjen.

Panelet i taket ble malt hvit, veggene fikk 2 strøk halvblank ‘Visjon’. Alle skuffer og skap ble pusset, grunnet og malt 3 strøk. Alle håndtak ble bevart, men tatt ned og renset grundig.

Alle lister i tak, rundt dører og vinduet er erstattet med listverk likt det originale. Listverksserien Enkel er minimalistisk og flott til denne 50-tallsstilen.

Gulvet har fått ny linoleum i sjakkmønster i fargene Raven og Barbados.

Siri og Bjørn er svært fornøyde med helhetsuttrykket på kjøkkenet.  De har klart å bevare det originale kjøkkenets særpreg og stil, samtidig som de har fått et moderne og funksjonelt rom for en familie på 4.

Du kan besøke det stilsikre retrohjemmet på Siris egen blogg.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format