Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


flotte brede lister binder gulv og vegg sammenI Os i Hordaland har byggmester Stein Flemming og kona Suzanne tegnet og bygget sitt drømmehus. – Vi har bygget et hus før, og visste nøyaktig hvordan vi ville ha det, forteller Suzanne.

Stort hus med utsikt over OsParet jobber godt sammen. Med en kreativ og løsningsorientert snekker i huset kan Suzanne komme med ideer, som han setter ut i livet.

På en skrånende tomt har de fått et hus med flere plan og halvplan. I tillegg til alt et hus normalt rommer, er det bygget både leilighet, dobbelt garasje, takterrasse, to altaner og en egen etasje til barna. Stuen ligger øverst i 3.etasje med mange store vinduer som gir godt med lys og flott utsikt over sjøen og Os sentrum.

Mye lys fra store vinduerHuset har i utgangspunktet en minimalistisk og stram stil innvendig, med nøytrale hvitmalte vegger. Med dette som utgangspunkt står man rimelig fritt til å skape sin egen stil.

Suzanne ønsket en landlig, rustikk og litt romantisk stil i huset sitt. Ved bevisst valg av farger og materieler til gulv, listverk og møbler har hun klart å skape et slikt hjem.

Rustikt kjøkkenbordFlott karmlistGulvene har fått laminat med en mørk, rustikk overflate ispedd fransk trykk. Brede hvitmalte fotlister med profil binder gulvene sammen med de hvite, glatte veggene på en delikat måte.

Både i takene og rundt de mange vinduene har de satt opp brede profilerte lister. Disse myker opp de store hvite flatene som ellers kan virke harde og kjølige.

Stor takhøyde flere steder gir økt romfølelseDe fleste listverksprofiler kommer i serier med matchende fot-, karm og taklist. Bruker du listverk fra samme serie i huset vil dette gi et helhetlig uttrykk, slik Stein Flemming og Suzanne har fått.

Dette interiøret var et av finaleprosjektene i Interiørprisen 2011. I tillegg har de vært med i konkurransen om Norges Vakreste hjem.

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format