Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har tidligere i år valgt ut 9 flotte finalister i konkurransen om Uteromsprisen 2012. Her er vi på jakt etter inspirerende bruk av tre i uterommet, som en terrasse, et overbygg eller et anneks. Premien er på 50.000 kr.

Juryen har etter en ny gjennomgang valgt at disse 3 finalistene (i tilfeldig rekkefølge) skal gå helt til hovedfinalen:

Rekkehushage

Da Torill Øye flyttet inn i sin endeleilighet i et rekkehus i Rasta i Akershus bar uteområdet preg av en sliten terrasse og et mislykket forsøk på å få gress til å vokse i den steinete jorden. Hun tegnet sin nye terrasse sammen med en hagedesigner og begynte å grave og snekre! I dag fremstår terrassen og hagen hennes som en perle hun har lov å være stolt av.

Rekkehushagen førBygger sittegruppeFerdig terrasseTerrasse med basseng

Hege Vårdal Paulsen har et hus i Helle i Telemark. Utgangspunktet hennes var en hage og terrasse fra 1980, der plenen var ujevn og humpete og terrassen svært upraktisk og liten. Familien drømte om en stor terrasse med flere soner til ulike behov. Da hagen likevel måtte graves opp for drenering kunne drømmen endelig bli virkelighet!

Gammel terrasseBygger bassengFerdig terrasse

Vinterhage

Hageglade Elisabeth Raastad fra Larvik i Vestfold har i flere år drømt om en vinterhage. Også hun fikk kunne realisere drømmen da de skulle drenere rundt huset. En isolert vinterhage kom opp som en forlengelse av vestveggen. I tillegg ble det bygget en deilig terrasse med en stor og flott trapp ned i den frodige hagen.

Graver rundt husetBygger vinterhageFerdig vinterhageHva synes dere om årets finalister?

Fagjuryens foreløpige konklusjon er at alle disse tre prosjektene er verdige vinnere av Uteromsprisen. Juryen vil derfor vurdere å få hjelp av folket via en avstemming for avgjøre hvem som har bygget årets beste uterom 2012. Dette gjøres hvert år i kategoriene Åpen Klasse og Interiør og er både spennende og engasjerende for alle som er interessert i byggeprosjekter i tre. Juryen vil komme tilbake med detaljer rundt dette i uke 10.

6 kommentarer til “Finalister Uteromsprisen 2012”

Så spennende med Topp tre nominasjonen.
Hvis du vil lese mer om vinterhageprosjektet vårt, gå inn på bloggen min her:

http://ordovergrind1.blogspot.no/2012/10/prosjekt-vinterhage-del-2.html

Hvordan/hvor kan man evt stemme? Kjempeflott vinterhage og terrasse! Og en nydelig grønn hage, av fru Raastad!

Hei Mari!
Slik stemmer dere:
På PC/Mac er adressen: https://www.facebook.com/bergeneholm/app_446537442089837
Fra mobil/iPad etc. er adressen: http://www.deck247.com/wall_post.php?id=8117

[…] Du kan se bilder av og lese om de tre prosjektene på Bergene Holms blogg. Du finner også andre inspirerende prosjekt på bloggen, bla dette flotte selvbygde drivhuset. * Du […]

Hei!
Veldig bra prosjekter. Kan dere skrive mer om hvordan de har klart å lage så fint basseng til kun kr5000,-

Hei Emil! Så gøy at du liker finalistene våre!
Hege Paulsen har skrevet mer om bassenget deres på bloggen sin: http://www.hegemor.com/2012/08/alt-du-trenger-vite-om-intex.html. Jeg håper du finner det du trenger der. /Line

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format