Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


I dag har vi den store gleden av å kunne kåre vinneren av Interiørprisen 2012! I denne kategorien av Bergene Holm Inspirasjonspris ser vi etter helheltlig og gjennomført bruk av tre i interiøret. Premien er på 50.000 kr.

Juryen valgte ut 5 likeverdige finalister blant alle søknadene, og vinneren har nå blitt stemt frem av dere i folkejuryen via en avstemmingskonkurranse. Til sammen fikk våre flotte finalister nesten 700 unike stemmer.

 

3. plass: Gjennomført bruk av listverk

Terje Strømodden fra Skien i Telemark har øye for detaljer. I sitt nye hus har han valgt kraftig listverk, blant annet i taket. Der har han også montert lyd og led-lys for en ekstra effekt. Alle vinduer har fått profilerte karmlister og integrert ledbelysning i foringene.

Med 13 % av stemmene havnet Terje på en flott 3. plass.

Gjennomført bruk av listverk

2. plass: Ny moderne hytte

Sveinung Wiig Andersen og Eva Dønnestad har bygget seg hytte på Gautefall i Telemark. Her er et moderne uttrykk kombinert med det tradisjonelle. Hytta har fått et unikt interiør med kombinasjoner av tre, stein og glass.

Eva og Sveinung lå lenge godt an, men endte tilslutt på en verdig 2. plass med 18 % av stemmene.

Ferdig hytte

1. plass: Restaurering av gammelt hus

Alice og Thøger Amundsens hus i Kongshavn i Aust-Agder er opprinnelig fra tidlig på 1700-tallet. Med flid, teft og tålmodighet har de restaurert huset som nå fremstår som et moderne og komfortabelt hjem med sjel.

Etter en jevn start løp Thøger og Alice fra sine konkurrenter og endte til slutt opp med hele 58 % av stemmene! Engelske Alice forteller at de nærmest har kjørt en kampanje disse dagene, der de har mobilisert venner og kolleger fra hele verden til å delta i konkurransen. – Det føltes nesten som vi skulle få valgt en president, ler hun.

De er stolte av at fagjuryen plukket dem ut som finalister i konkurransen og synes de andre finalistene var inspirerende og flotte.

Nytt barnerom med sjel

Alice og Thøger tok en sjanse da de valgte å endevende det gamle huset. Dette ga dem muligheten til å gjøre om på romløsninger og å åpne opp for et trappehus som strekker seg over 3 etasjer. Arkitekten fikk store utfordringer med å skape de nye rommene, men paret er svært fornøyde med sluttresultatet. – Vi føler vi har gjort det aller beste ut av de mulighetene vi hadde, forteller Alice på telefon fra England.

En gjennomført bruk av listverk i hele huset har gitt dem både hodebry og pirkearbeid. Detaljegraden viser både kunnskap og nøyaktighet.  Paret understreker at de aldri hadde kommet i mål uten den gode hjelpen de fikk hos Carlsen Fritzøe Arendal, Viga Bygg og Tyholmen Arkitektkontor.

Nytt kjøkkenDet har tatt to år å gjenskape huset på Vågsnes på Tromøy, men den lille familien mener de har fått lønn for strevet. – Huset gir oss en følelse av harmoni, historie og varme. Nå skal champagnen sprettes, og vi gleder oss til dere kommer på besøk til våren, avslutter en glad Alice.

Nytt badVi gratulerer med 1. premien og 50.000 kr! Til våren tar vi turen til sørlandet for å overrekke prisen og lover å dele mange flotte detaljer og bilder med dere.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format