Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Sindre er tømrer, bosatt i Oslo men med hytte i vakre Odalen i Hedmark.

På siden av hytta hadde han et ubrukt område med utsikt mot innsjøen og mange soltimer. Tomten var ujevn og vanskelig å møblere. Her ville Sindre bygge seg en romslig terrasse!

Solrik tomt med utsikt
I dag er det kun fantasien som setter grenser for hva slags materialer man kan bruke i uterommet. Men for Sindre er det kun tre som gjelder. – Med min bakgrunn som tømrer har jeg sett hvor nyttig og fantastisk det er å skape byggverk med mening og god utførelse! Tre er et materiale med stort potensiale for forming og utseende, kreativitet er verktøyet!

Solid fundamentEtter å ha målt opp, gravd ut og lagt duk og grus snekret han opp et solid fundament av impregnerte dragere (48 x 198 mm) og bjelkelag (48 x 123 mm). Som gulv valgte han 28 x 120 mm impregnerte terrassebord som senere ble beiset.

Resultatet ble en stor usymmetrisk flate som glir inn i terrenget. – I naturen er det ingen rette linjer! understreker Sindre.

Ferdig terrasseNed mot sjøen ble det laget to trinn langs hele terrassen, ikke bare for å komme seg opp og ned men også for å kunne sitte og nyte utsikten.

TrinnDisse trinnene har tilfeldige bredder og lengder for å skape liv og passe inn i terrenget.

Trapp

Detaljer
– Det har vært et morsomt byggverk å jobbe med, som har tatt form underveis, forteller Sindre. Det tilfeldige og naturlige uttrykket har også gjort at han har fått brukt mye restemateriell til kortere lengder.

Hytta og ferdig terrasse

1 kommentar til “Naturlig usymmetrisk terrasse på hytta”

[…] Se hvordan den kreative plattingen ble bygget på vår byggeblogg. […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format