Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Bergene Holm AS deler hvert år ut Interiørprisen til søkere med helhetlig og gjennomført bruk av tre i interiøret. Det kan være trepanel og/eller matchende listverk i et rom, et hus eller på en hytte, som kan inspirere andre til å bruke tre i interiøret når de bygger eller pusser opp.
Premien er 50.000 kr.

I år har fagjuryen plukket ut tre likeverdige finalister. Du bestemmer hvem som skal vinne! Konkurransen går hos Norske interiørblogger i perioden fredag 4. april kl. 11 til tirsdag 8. april kl. 21.

Konkurranseregler:
Det kreves ingen innlogging for å få avgi stemmer.
Vi bruker tjenesten Polldaddy til å registrere stemmene. Du kan kun stemme én gang per dag. Avstemmingen er skjult.
Den finalisten som får flest stemmer vinner konkurransen.
Vi forbeholder oss retten til å kontakte Polldaddy og motta oversikt over stemmegivningen når denne er avsluttet.
Vi presenterer vinneren når alt er funnet i orden.

Har du allerede stemt på din favoritt?
Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en lekker hageslange fra Garden Glory!

 

Dette er finalist nummer 1: Nytt hus med beiset panel

Therese Margrete Oliegreen og Andreas Widerøe har bygget seg nytt hus i Kristiansand. Valget falt på et typisk sørlandshus med en generasjonsbolig bygget inntil. Thereses og faren har tegnet huset selv.

Sammen har de kommet frem til funksjonelle og gode løsninger.

Ferdigbehandlet panelTherese har tidligere totalrenovert et hus. Da valgte hun et minimalistisk uttrykk med kun hvite flater. I det nye huset ønsket de å bevare det rene uttrykket, men med større variasjon.

Widerøe valgte en kombinasjon av hvite gipsvegger og beiset panel i en gråblå farge.

Hvitt kjøkken med ferdigmalt panelPå gulvet i gangen og ut i kjøkkenet har de lagt et gummigulv. Veldig praktisk med tre små jenter i hus!

Ferdigmalt panelDet er panel på kjøkkenet, i stuen, TV-stuen og på et soverom. – Det ble veldig rent, samtidig som panelveggene blir fremhevet, forteller Therese.

Valget av hvitt kjøkken med hvite benkeplater er de svært fornøyd med.
– Her kommer panelet virkelig godt frem!

Kjøkken med panelPå badet er nytt og gammelt kombinert med røffe, grå fliser, dobbeldusj, en kjøpmannsdisk fra Living og vasker fra Kvik.

Grått bad
– Vi er veldig fornøyde med at vi turte å bryte med de typiske hvite veggene! Hvitt i kombinasjon med trepanel gjør noe med looken, samtidig som panelen gir oss en ro, konkluderer Therese og Andreas.

Soverom med malt panel

 

Juryens kommentarer:

Et nytt, selvtegnet hus i Sørlandsstil som har fått et moderne og funksjonelt uttrykk i sitt interiør. Juryen synes at spennende kontraster oppnås mellom den beisede panelen og det øvrige hvite interiøret. Begge deler kommer tydeligere frem, enn om huseier hadde valgt en hvitmalt panel. Juryen mener interiøret får en «hotellfølelse», men at røffheten i panelen ivaretar det lune og hjemmekoselige. Juryen mener det er et modig valg av panel, men ved at den gjennomgående er montert liggende og med sin blålige farge, fremhever det maritime preget som ofte er ønsket i et typisk Sørlandshus. Enkel, hvit belistning er også med på å forsterke kontrasten mellom det røffe og det raffinerte.

Ønsker du at denne finalisten skal vinne Uteromsprisen 2013? Stem her!

Har du allerede stemt på din favoritt? Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en rålekker hageslange!

8 kommentarer til “Finalist 1 Interiørprisen 2013 – nytt hus”

Hei!
Nydelig bidrag – det blir spennende å se hvem som vinner.
Jeg lurte på en ting ang. å søke dette året. Det står at ett av kriteriene er at byggevarene er kjøpt hos en forhandler av dere. Vi har kjøpt alle materialene hos en forhandler av dere, utenom akkurat trepanelet. Kan vi fremdeles søke?

Gina

Hei Gina! Hovedkriteriet for å kunne søke Bergene Holm Inspirasjonspris er at man har bygget med tre. Juryen vil vurdere hvert prosjekt for seg og søkere som f.eks har brukt tre fra egen skog heller enn fra en byggevarehandel kan bli plassert i Åpen Klasse. Vi ser frem til å motta din søknad! /Line :)

Hva heter fargen på øverste bilde? Hvor mange lag

Hei Maria,

Jeg er rimelig sikker på at fargen er Bekkeblå på strukturbørstet glattpanel fra kolleksjonen TRE bukkene. Du kan lese mer om Bekkeblå på vår interiørblogg http://xn--interir-v1a.bergeneholm.no/?p=17.

Hei, hvor bred panel er brukt på kjøkkenet?

Hei!Er det noen mulighet for å finne ut helt 100 % hvilken farge dette er???
Mvh Line Skaar

Hei.
Hva heter typen panel og farge som er brukt på bildet øverst med plaststol, hylle og hvit gardin?

Mvh Linn

Hei Linn! Det er panelet Setergrå. Ser ut som dimensjon 120 mm. Du kan se mer her: https://www.bergeneholm.no/inspirasjon/vaare-kolleksjoner/tre-bukkene-bruse Mvh Hege

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format