Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fagjuryen i Bergene Holm Inspirasjonspris har  i år valgt ut 6 flotte Semifinalister i konkurransen om Barnas Trepris 2014.
I denne kategorien er vi på jakt etter kreative byggeprosjekter bygget av, med eller for barn.
Tre skal naturligvis utgjøre hovedelementet i det som bygges. Premien er på 10.000 kr og  deles ut av «sjefen over alle sjefer» Asgeir Borgemoen. Innimellom innspilling av ny sesong av «Barnas restaurant» på NRK gleder han seg til å besøke de som kan svinge hammeren like godt som vispen, og det er alltid stor stas når Asgeir kommer på besøk.
Alle_r
Fagjuryen har etter grundig gjennomgang av søknader og bildemateriell valgt å jobbe videre med  følgende 6 finalister (i tilfeldig rekkefølge):

………………..
1) Linda Bjørneseth

Gjennomført Mummihus med vakre detaljer og solid utførelse. Mummihus_r

………………..
2)Erlend Løwe
Funksjonelt lekestativ i beiset, impregnert konstruksjonsvirke.Klatrestativ_r

………………..
3)Fredrik Stenhaugmo
Toetasjes hytte med veranda. Tegnet og bygget av Fredrik på 8 år.Lekehus_r

………………..
4)Ellen Merete Knutsen
Lekehus med utekjøkken  i spenstige former og med  kreativ materialbruk.Ellen_r

………………..
5)Njål Vikanes
Tøff trehytte med hengebro og en utsikt til å miste pusten av.Njål_r

………………..
6)Torjus Døsen
Båtførerhus i sjørøverstil som følger husets formspråk og arkitektur.Skute_r
Vi synes årets finalister viser stor bredde og kreativitet. For oss som trelastprodusent er det spesielt gledelig å se at gode materialer kan brukes omigjen og få et nytt liv.
Barnas Trepris er en veldig vanskelig kategori å bedømme og juryen hadde i år lange diskusjoner om hva de skulle vektlegge. Er det viktig at barna har vært med å bygge, eller er det viktigere at det blir et sted barn kan ha glede av i mange år,  eller kanskje er det selve ideen som er viktigst? Juryen vår består heldigvis av folk med svært utfyllende kompetanse, og da disse 6 fine prosjektene til slutt ble valgt hadde både arkitekt Ingar, byggteknisk ekspert Frank Ivar og  fargeekspert (og småbarnsmor) Dagny hatt heftige diskusjoner og fått med sin favoritt.
Vi synes de har gjort en god jobb og sikret både bredde i design og utførelse. Hva mener dere er viktigst?
Vinneren av Barnas Trepris blir kåret i midten av mars, men ennå skal våre engasjerte jurymedlemmer diskutere seg frem til 3 finalister som offentliggjøres denne måneden. Hold deg oppdatert ved å følge oss på Facebook og Instagram.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format