Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fasade_1000To lykkelige damer møtte juryleder Tone Bente Bergene Holm og jurymedlem Frank Ivar Andersen, da de i sommer overrakte Eksteriørprisen 2014 til den vertikaldelte boligen i Nordengveien på Røa.
Eksteriørprisvinnere_1000To glade vinnerfamilier, arkitekt og representant fra Maxbo møtte Frank Ivar og Tone Bente fra Inspirasjonsprisjuryen.
Fagbladet Byggmesteren var også med da sjekk på 100.000 kroner og marsipankake ble overrakt eierne av tomannsboligen med det gjennomførte og prisvinnende eksteriøret.
Byggmesterens fine artikkel om prisvinneren kan du lese her. Vi har også vært så heldige at vi har fått benytte bildene jorurnalist og fotograf  tok under utdelingen og sender er stort TAKK til Byggmesteren!

Huset er fra 1949. I dag bor familien til byggmesterens som satte huset opp den gangen i nabohuset. De ble rørt over at rehabiliteringen også tok vare på mange originale detaljer.
Tomannsbolig_1000Med hjelp av arkitekt har Berit og Beate forvandlet boligen til to vakre, gode og funksjonelle hjem.

Bruksverdien og takstverdien har økt vesentlig.
Eierne var opptatt av gode planløsninger og ville ha direkte tilgang til private og skjermete utearealer for begge enheter. Eksteriøruttrykket skulle være enkelt og huset fremstår i dag  stilrent og nøkternt.

De ulike vindusformatene sørger for skjerming mot trafikkerte områder og gir gode lysforhold i boligene.
-Med låvekledning og enkle omramminger rundt vinduer og dører, har vi oppnådd et rolig arkitektonisk uttrykk, sier Holing og Østmoe.

Arkitekt_1000Vinnerne hadde invitert med seg sin arkitekt Gudrun Brækkan , til prisutdelingen.  Tømrer, Torger Dahl fikk vi ikke møtt, men daglig leder i Byggmesterforbundet og jurymedlem , Frank Ivar Andersen, syntes kombinasjonen av bruk av rådgiverne, håndverkere og en enorm egeninnsats er et eksempel til etterfølgelse.
– Flere har kommentert at huset må være nytt, sier de glade eierne Beate Holing og Berit K. Østmoe.

Terrassetrapp_1000Både Berit og Beate søkte også Uteromsprisen. Begge hadde de brukt mye terrassebord og CU-impregnert treverk på spennende måter i sine uterom. Den flotte trappen er det naturlige stedet å nyte morgensolen. Mange kommenterte den fine dagsengen og utepeisen.
Lounge_1000Juryen i Eksteriørprisen tror dette kan inspirere mange til å tenke annerledes både rundt hva som er mulig å gjøre når man går flere sammen, og hva det går an å få ut av en sliten tomannsbolig ved bruk av innsats og riktig materialbruk. Du kan lese hele juruyens begrunnelse her.

Beate søkte hele 3 priser og kom også langt i konkurransen om Interiørprisen.
Kokeplate_1000Boligens interiør er en spennende mix av gammelt og nytt. Trematerialer er benyttet i de fleste rom.
Loftstrapp_1000

Spennede trappeløsninger
I trappen på bildet under ser du hvordan de gamle kjellervinduene er blitt til flotte rammer.
Trappegang_1000Tenk at dette flotte huset for kort tid tilbake siden var en enkelt utformet horisontaldelt tomannsbolig, med store uutnyttede fellesarealer og felles inngangsparti.
Du kan se flere bilder av utgangspunktet på tidligere blogginnlegg ved å klikke her.

Vil du søke Inspirasjonsprisen? Da finner du søknadsskjema på våre nettsider.

Er du på Facebook og Instagram? Følg oss gjerne på @bergeneholm!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format