Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Huset
I 2014 fikk vi inn veldig mange gode kandidater til Eksteriørprisen. Flere av husene var nybygde eller restaurerte sveitserhus der det var lagt ned mye tid i detaljering og tidstypiske valg av kledning, vindusomramning, stolper og rekkverk. TerrasseCamilla og Kristian Myrvold var blant de som juryen plukket ut som semifinalist. Det er er lett å forstå hvorfor når man ser den enorme forvandlingen som har skjedd på gården Engen i Rømskog.Gammelt husDet gamle våningshuset hadde huset forfalt de siste tiårene og huset hadde store råteskader. Paret besluttet derfor å bygge helt nytt.StøpMaterialene til huset kjøpte paret på Byggern Aurskog og Maxbo Bjørkelangen.
LekterDet nye våningshuset ble bygget i sveitserstil. Bygningsstilen passer både godt til de andre bygningene på gården og i nærmiljøet.

Sveitserstilen ble introdusert i Norge i 1840-årene av arkitekt Linstow som første forsøk på å skape en nasjonal trearkitektur. Sveitserstilen ble meget populær og fikk stor utbreding i hele landet, ikke minst fordi den var den første stilen som var basert på trevirke som byggemateriale.

Tak kopi ByggingSelv om huset er i gammel stil både utvendig og inne er funksjonaliteten toppmoderne. Her er det vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon. Den stående kledningen og rike detaljeringen gir huset et herskapelig utrykk.

Vinduer 1000 SidebyggPå gården Engen i Rømskog har de nå et hus med detaljer som tar vare på det som har vært, og som ser ut som om det alltid har vært der. Tidløst, landlig og idyllisk. Kanskje er det det ekte og tradisjonsrike, men likevel med mulighet for å sette sitt personligepreg i form av mengden detaljering og fargekombinasjoner som gjør at vi fortsatt er så glade i sveitserstilen? Inspirasjonsprisjuryen lot seg i alle fall imponere og begeistre av det flotte eksteriøret til Camilla og Kristian Myrvold!

Vil du se flere hus i sveitserstil?
Da kan du bruke søkefeltet her på bloggen og du vil få opp flere titalls flotte hus i denne stilarten.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format