Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Hagebilder - 50 av 99 Christine og Kim Holmen har ikke hatt fritidsproblemer de siste årene! Da de tok over den flotte naturtomten bar den preg av at den de siste årene hadde fått leve sitt eget liv.

Paret har bygget en rekke smarte og solide løsninger i impregnert treverk som definitivt tilfredsstiller kriteriene til Uteromsprisen. De hadde med seg en del store møbler fra tidligere, og disse ønsket de å benytte videre i den nye hagen.
Med god hjelp av barna, noen venner og besteforeldre har de skapt et flott og funksjonelt uterom.
UtekjøkkenHer er det både utekjøkken, pergola og en rekke kreative løsninger i ulike deler av hagen. Det flotte utekjøkkenet som lar kokken vise sine kokkekunster sammen med gjestene må være enhver grillmesters drøm.
Kjøkken_1000Kjøkkenet har de designet og bygget selv, og det samme gjelder benkeplaten. Gjennom  google og youtube har de lært seg hvordan man støper benkeplate i betong.
En rød tråd som går i gjennom hele dette flotte prosjektet miksen av  betong og treverk.
F3-15Inspirasjonsprisjuryen synes materialkombinasjonen skaper en tøff, trendy effekt. Den unike leveggen er bygget av impregnert k-virke (48×198) der de har perfekt puslet sammen «betongvinduer» og vedkubber i ulike dimensjoner.
F3-Hagebilder-3Alle de ulike nivåene på terrassen skaper dynamikk og ikke minst gir det mange flotte sitteplasser. Men en slik konstruksjon krever også at man planlegger underlaget godt. Det er i fundamentering og konstruksjon at grunnlaget for kvalitet og lang levetid ligger, og Christine og Kim har benyttet impregnert treverk i solide dimensjoner hele veien.F3-12Det impregnerte treverket vil etter en sesong gråne vakkert og passe enda bedre til betongen.

F3-19Målet til Christine og Kim var å få treverket til å flyte inn med naturen på en naturlig måte, og i tillegg har de bygget en rekke morsomme løsninger.F3-16Her har de uten tvil tenkt kreativt og praktisk:) Bak stolryggen har de laget smarte bokser som kan holde drikken kald. Her er det også lagt opp til at man kan lade telefonen eller koble til høytalere.
Pergola2_1000

I pergolaen har de også designet og laget et gassbord i betong.
Christina og Kim er aller mest fornøyd med at både design og kvalitet har blitt så bra, med tanke på at de verken hadde  fagkompetanse eller særlig erfaring da de satte i gang.
Ipad_1000De har lest seg opp, spurt om råd på Maxbo og latt seg inspirere av andre. Pinterest og Instagram har vært store inspirasjonskilder og har fungert veldig godt når de skulle få håndverkeren til å forstå hvordan sluttproduktet skulle bli.
Jord_1000Heldigvis jobber Christina og Kim også godt sammen i slike prosjekter – en kjempefordel når det meste skal gjøres for egenhånd etter arbeidstid, i helger og ofte ut i de sene nattetimer.

Synes du Christina og Kim bør vinne Uteromsprisen?
Fra 5.-12. April kan du stemme på Norges største hageblogg Moseplassen.
Følg oss gjerne på Instagram og Facebook hvis du vil se flere bilder av flotte uterom i TRE!

Og har du bygget noe i tre som kan være til inspirasjon for andre – da håper vi DU søker INSPIRASJONSPRISEN neste år:)

3 kommentarer til “Finalist 1: Flerfunksjonelt og tøft uterom med kjøkken og pergola”

Hei. Hva slags dimensjon er det brukt i rekkverket? Er i planleggingsfasen av ny terrasse, vi diskuterer litt forskjellig angående tykkelse på rekkverket Jeg ønsker 36×48, mens samboeren mener dettte vil vri seg så 48×48 bør være minimum.. hvem har rett?

Tenker du på leveggene? Det ser ut til å være 36×73 impregnert lekt ( https://www.bergeneholm.no/produkter/trelast/sloeyfer-og-lekter/rekker ) :) /Hege

[…] Les mer og se før og etterbilder av prosjektet på Bergene Holms byggeblogg […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format