Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


HovedÅrets vinner er utvilsomt et byggverk man blir glad og nysgjerrig av!
Hytta er et far/datter prosjekt,  og begge parter hadde mange ideer og krav å ta hensyn til. Far ville ha en dansk redskapsbod/fangsthytte, og datter ville ha en hytte med strøm, wifi og zipline. Wifi var uaktuelt i Torjus sitt konsept, så de landet på en hytte med ovn, zipline og innlagt strøm. I tillegg la de inn et hint av stavkirke (i en ti årings fargekombo). Montere Match FasadeSå det hele endte opp som et…tja… Christiania i vestlandsk jungel.Hus og vedRosa karmerTorjus og Mie Louise synes i alle fall at det er en hytte som får deg i godt humør! Det sier Inspirasjonsprisjuryen seg helt enige i!Fundament Bygge Sykkel ReisverkFar og datterEtter et lite år med oppsamling av materialer (noen av naboens gamle vinduer og diverse kupp på finn.no ”gis bort”) var de klare til å gå i gang med årets prosjekt. Noe av det flotteste de samlet inn var en jøtul 103, ovnen som er den ultimate fangsthytteovnen! Da hadde de både kjøkken og peis i ett!TerrasseHytten ble bestemt bygget oppå en liten bekk for å få litt ”feng zui feeling”. Det var ikke alle som var like fornøyd med det i familien, siden bekken nå ikke er synlig fra huset lenger.
-”Men tenk hvor fint det vil se ut fra hytten” var argumentet til Mie Louise og Torjus, og det holdt!FunkisHytta er kledd utvendig Dobbelfals Tett 19x 148 impregnert.Kledning Innvendig er hytta bygget med 48×98 konstruksjonsvirke og i platet med osb-plater. Terrassen er bygget i impregnerte terrassebord og Mie er blitt en kløpper til å skru.SkruOverbyggDe laget en vegg de kan sveive opp som et tak over terrassen, hvis det skulle komme noen dråper (som det ofte gjør i nærheten av Bergen). Denne ble kledd med bølgeblikk.Rosa karmer Det er også en skyvedør som går inn mellom kledningen og vindsperre og ut til terrassen på siden. Her sto et flott skjevt tre under hele byggeprosessen, med en grein som har vært til stor irritasjon. Likevel ville de ikke skjære den bort, siden poenget var at det skal føles litt som om man er i jungelen, over tretoppene når man står på avsatsen til ziplinen.
Mie har overnattet med venninner i hytta. De har fått sofa, og luke som man dekker til trappehullet med.Inne

Torjus skiver i sin søknad:
-PS: Det er ikke tatt bilder inne i 2.etg, siden den etasjen er forbudt for voksne. Det må man respektere!

Vi håper vi allikevel får tatt en sniktitt når vi kommer til premieutdeling i sommer. Asgeir, beskytter av Barnas Trepris er i alle fall veldig nysgjerrig:)

Har du bygget noe for eller med barn?
Her kan du lese mer, se søknadskriterer og finne søknadsskjema

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram for daglige oppdateringer!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format