Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Fasade

En av årets topp 3 kandidater til Eksteriørprisen er denne vakre boligen i Asker. Fagjuryen lot seg enstemmig begeistre av både helhet og detaljer i dette prosjektet.
Familien Andøl har snart brukt 20 år på å restaurere sitt hus på Vollen utenfor Oslo. Huset er fra 1905 og var opprinnelig et forsamlingshus.SalgsoppgaveDet er ikke lett å se at det er samme huset som de kjøpte når man ser før og etter bildene.
TegningFamilien kjøpte huset i 1998. Huset var da brunbeiset, hadde brønnvann og innebygd snurredass i et tilbygg.
Den første store ombygging var utvidelse av kjøkkenet, som ble flyttet ut på en veranda som løp langs deler av fronten. Deretter måtte taket renoveres.
Mesteparten av materialene er kjøpt på Montér i Slemmestad og Thaugland byggvare.

Juryen lot seg umiddelbart sjarmere og imponere av dette huset og familien som har vist en tålmodighet og innsatsvilje i å skape et drømmehjem. Tiril og familien var også en av finalistene til Interiørprisen og det viser hvor helhetlig dette hjemmet er bygget opp.Vinduer Detaljer og kledning ( profilen Perlestaff) står i harmoni med de mange vindusflatene og de nette proposjonene på det ellers store bygget.VinkelNeste fase var å skifte kledning, vinduer og dører. De bygde glassveranda og utvidet loftsrommet for å lage nytt soverom med liten balkong, samt bygde om sokkeletasjen med nytt inngangsparti.FremsideMed nytt inngangsparti, ny kjellerinngang, store vindusflater i en ny glassveranda og nye brede inngangsdører har huset fått et helt nytt uttrykk. Alt er egen design og de har bestilt og produsert etter mål. Viktigst av alt var å få gjennomgående lys tvers igjennom huset, noe glassverandaen ivaretar.Kragero Kledning Tidligere var huset delt opp i mange små rom innvendig. Det var små vinduer og lavt under taket. Hovedmålet med å få gjennomgående lys tvers igjennom huset har de med de mange vakre vindusløsningene lyktes med. Med ny rominndeling, lys og luft inn i huset har familien fått en ny tilværelse og et praktfullt hjem.

Liker du denne typen hus og eksteriør kan du se og lese mer her. 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format