Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


FremsidenDet er ikke alltid huseiere ønsker endring av utrykk, men et solid og godt hus og hjem. Finalist nr. 7 sitt prosjekt er veldokumentert og godt beskrevet, og viser hvordan et ungt par har renovert og gjort alt arbeidet selv.


Finalist:
Jonas Gjestad Meyer

Det koselig huset i Sandefjord har Jonas og kona lagt ned mange hundre arbeidstimer i, og med imponerende egeninnsats er nå huset totalrenovert.
Utgangspunktet var et hus som opprinnelig fikk sin ferdigattest i 1955.
Jonas og kona overtok huset i november 2014. Kledningen var i svært dårlig stand og sommeren 2017 satte de i gang.Gammelt Som med nesten alt annet de har gjort med huset valgte de å også ta denne jobben selv. SnekkereJonas er IT-utvikler og kona jobber med skatt, men med stå-på-vilje og god hjelp fra venner og familie fikset de jobben utmerket.

De bestemte seg fpr å ta ta èn og èn side. Sette opp stillas, rive gammel kledning, lekter og papp. Deretter legge ny vindduk, spikre opp nye lekter, sløyfer og kledning, og til slutt male. De tenkte at hvis de tok èn side om gangen ville de ikke føle at jobben ble for stor, samtidig som de kunne holde det relativt ryddig underveis. De hadde også bestemt seg for å bruke malingssprøyte i stedet for rull og kost.
De fant ganske fort ut at planen ikke holdt…
De fikk revet og satt opp ny liggende dobbeltfalset kledning, og tatt et strøk før de begynte på neste side, men kona ville ikke vente med å rive neste side til Jonas var ferdig å male. Derfor satte de opp mer stillas på neste side, slik at hun kunne rive når Jonas malte. GrunnetSlik fortsatte de hele veien. Det gikk nesten som planlagt, bare mer effektivt. Heldigvis for Jonas er kona allergisk mot ineffektivitet!
De var også flinke til å legge visir på kappender underveis, slik at de slapp å gjøre det på slutten.

Jonas skryter av fått fantastisk hjelp av spesielt Anders Gjekstad på Carlsen Fritzøe Sandefjord. Anders har vært veldig hyggelig og hjelpsom i alt fra materialvalg til hvordan utføre jobben.

Gode tips

Takket være tips fra en god venn og tømrer fikk Jonas vite at hvis han justerte lufttrykket riktig kunne han bruke spikerpistol hele veien og kun slå inn siste del av spikerne slik at de fluktet penere med kledningen uten å lage hull. Han fortalte også at han ikke behøvde å spikre i skjøtene mellom not og fjær.KledningDette var nytt for Jonas og sparte paret for masse tid!
Ellers fulgte de vår veiledningen for hvordan man legger liggende kledning.

Se vår byggeguide: Trinn for trinn sette opp kledning

De brukte stiftehammer til å feste vindduk, spikerpistol på lekter og kledning, og malingssprøyte til å male. Veldig effektivt!
HushjoerneGesimsbordene valgte Jonas å skru fast, slik at de har muligheten til å enkelt ta dem ned igjen dersom de ønsker å montere downlights i fremtiden. Kabelrør ligger allerede klart dersom det skulle bli nødvendig:)
Jonas og kona er så fornøyde med resultatet!
nummer271Huset ser helt nytt ut og de er kanskje mest fornøyd med hvor bra de jobber sammen. Uten utdanning eller erfaring som tømrer eller lignende, men med skikkelig stå-på-vilje får de til det meste!

Juryens kommentarer:

  • Enebolig med sårt tiltrengt pleie har fått full overhalling.
  • Ny kledning i samme profil som den opprinnelige kler den enkle stilen på huset.
  • Juryen ville satt inn noe større vinduer på enkelte vegger  og tror det ville gitt husets uttrykk et løft.
  • Fin søknad med gode bilder som viser at mange kan gjøre mye selv om man har vilje og engasjement, og ikke minst evne til å bruke veiledninger.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format