Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


MalmfuruEtter befaring og flere runder med mailkorrespondanse mellom juryleder, arkitekt og leder i byggmesterforbundet har  juryen valgt en verdig og spennende vinner av Eksteriørprisen 2017.  Fagjuryen har i år valg å øke og samtidig dele opp premiesummen. Det var ikke bare vanskelig å komme til enighet, men etter 10 år med Inspirasjonsprisen, og alt som har endret seg på ti år ser at kriteriene må vurderes. (Våre tanker rundt kriterier kan du lese mer om lenger ned i innlegget.)

Inspirasjonsprisjuryen gratulerer Kirsti Grytbakk og Tore Heggem med seieren og 30.000 kroner.
Se bilder og les mer om prosjektet her


Huset til familien Grytbakk og Heggem var juryens arkitekt, Ingar Vedeld sin soleklare favoritt. Eiendommen

I år måtte han argumentere godt siden juryens øvrige medlemmer alle hadde ulike favoritter. Det ble kjempet for tilbygget og totaltransformasjonen på hjørnetomten i Vestfold og huset med sedumtak og en spennende fasade som kombinerer skifer og royalimpregnert kledning. Flere i juryen var også svake for Hamptonhuset med de fine detaljene som gjør fasaden spesiell.BalkongCamilla Høvik tildeles 2. plass i årets Eksteriørpris og premieres med 20.000 kroner.
Se bilder og les mer om prosjektet herTilbygg

3. plass og 10.000 kroner går til Ann-Lisbeth Strand og Thor Tveitan.
Se bilder og les mer om prosjektet her


10 år med Inspirasjonsprisen

Da Inspirasjonsprisen ble etablert i 2009 var det ganske andre tider i byggebransjen. Det var finanskrise og valget vårt om å etablere en Inspirasjonspris var å hedre de som satset og bygde i denne tøffe perioden. På den tiden var bransjen heller ikke kommet spesielt langt med å tilby unike behandlinger og kvaliteter av treverk, og det var få merkevarer. Kledning, panel og terrassebord var på en enkelt måte sagt, treprodukter til ulike formål.

Det «vokste» ikke like mange trær på sosiale medier heller:) Blogger var det få av, Facebook var i sin spede begynnelse og Instagram ikke påtenkt.

I dag er det ganske annerledes. Flere produsenter, inkludert oss selv:) jobber hardt for å etablere og bygge opp merkevarer, kolleksjoner og markedsføre ulike behandlinger – og vi ønsker fremdeles å hedre de som bygger med tre til inspirasjon for andre. Vi har tidligere delt ut premier til treslag og behandlinger som vi ikke leverer, men i dag er det en helt annen deling, tagging og eierskapsfokus i sosiale medier og vi opplever det som vanskelig når det er produkter, kvaliteter og behandlinger vi ikke har. Det er ikke lett å få medieomtale og flotte presseoppslag med sjekk med vår logo, når det er andre produsenter som naturlig nok føler at vi tar æren.

Vi vil i høst jobbe med kriteriene for Inspirasjonsprisen slik at vi unngår interessekonflikt. Det synes vi er litt synd, for Inspirasjonsprisen vil kunne bli noe mer begrenset, men vi tror det skal bli like spennende også neste år.


Tusen takk til alle som har søkt Inspirasjonsprisen!

Uansett, dette innlegget skal hedre vinner og topp 3 i årets kategori Eksteriør. I år vises virkelig bredden med moderne hus i malmfuru, en herskapelig villa og et spennende tilbygg og flott renoveringsprosjekt.

Her kan du se tidligere vinnere av Inspirasjonsprisen og årets finalister ser du her. Tusen takk til alle som har søkt – og følg med videre. Nå får du snart se årets finalister til Interiørprisen!

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format