Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

kryssogtvers-138Finalist nr. 7
Thomas Larsen Otterdal og Håvard Haga

BilDenne søknaden sees best som film. Når en av byggerne er filmregissør, ideen og historien god og prosjektet har så mange finurligheter og elementer, er det veldig morsomt å se hvordan denne unike bobilen har blitt skapt.


 


Tekst fra søker:

Vi er 2 gutter fra Larvik som da bodde i Oslo. Vi hadde jobb fra 8-16. En som barne og ungdomsarbeider i barnehage, og en som filmregissør med eget firma.
Vi flyttet fra Larvik til Oslo for å tilbringe tid med venner og utforske en ny storby, men ble fort plassert i en hektisk jobbhverdag og lite tid til ro. Sammen bestemte vi oss for å kjøpe en varebil og omgjøre den til et mobilt hjem på hjul.kryssogtvers-1


En småsliten Citroen Jumper 2007-modell ble kjøpt

Bilen hadde blitt brukt til salg av bakte poteter, og var full av rare klistremerker og rust. Vi satte i gang prosessen med fjerning av klistremerker og lim, behandling av rust, samt lakkering. Videre fjernet vi alt tidligere inventar i bilen, og satte i gang med isolasjon. Vi jobbet på et stramt budsjett, og fikk låne en arbeidshall på en lokal gård.
Isolering ble derfor gjort med flere lag isopor, byggskum og malerfilt.Byggebil Bil2


Møte med forhandler var helt kanon!

Materialene handlet vi på Carlsen Fritzøe Larvik. Vi fikk hjelp og veiledning hele veien. Vi fortalte de ansatte om prosjektet, og ble etter hvert gjengangere i butikken. De ansatte husket oss når vi ankom!

Vi kledde så veggene med Trollhvit panel fra Bergene Holm, og snekret en sengeramme av 48×98 og sponplater. Skjermbilde4

5 steder i bilen har vi montert kraftige kroker slik at sengen kan omgjøres til sofa, og eventuelle hengekøyer kan monteres ved behov.

Skjermbilde7 Skjermbilde13Kjøkkenet er en kombinasjon av gamle Ikea-skuffer, samt lekter og plater. Kjøkkenbenk ble så kuttet til og tegnet (av: Sondre Arthur Terntsen Bye).

Inventar ble malt, sofatrekk ble sydd av jentene på gården, og et verdenskart ble inlemmet i pleksi-glass over kjøkkenbenken.


Elektronikk

Bil3Skjermbilde2Vi har et 100amp Lithium-Ione batteri, et lite sikringskap, inverter (12V DC-230V AC) for lading av laptoper og kamerautstyr, lys og en vifte til matlaging. På taket har vi montert solceller (Levert i samarbeid med Batteri & Radiatorservice AS i Larvik).


Ut på tur

Vi la ut på tur i starten av Januar 2018, og har planer om å reise (i første omgang i Europa) i minst et år. Bilen fungerer optimalt for oss så lang.

Vi er veldig fornøyde med Trollhvit panelet fra Bergene Holm.

Det skaper en hjemmekoselig hyttestemning i bilen, og gjør bilen til et varmt hjem – i motsetning til en tradisjonell, fabrikklaget campingbil.Skjermbilde10Vi er også stolte av sengerammen, som i tillegg til å være vår plass for natten også fungerer som sofa og klesskap.kryssogtvers-135 kryssogtvers-117

Vi har laget en egen Youtubekanal der alle kan følge vår reise på kryss og tvers.


Noen av fagjuryens kommentarer til prosjektet:

  • Denne varebilen er noe av det kuleste jeg har sett!
  • Veldig kreativt og gjennomført!
  • Det er bra og viktig at de har holdt seg innenfor vektgrenser selv om de har bygget mye.
  • Dette er jo mye hyggeligere enn mye av de plastløsningene som bobiler har.
  • Dette er virkelig et minne for livet for de to kameratene. Tenker de kommer til å mimre mye over dette når de blir eldre.

Er dette ditt favorittprosjekt?

3 kommentarer til “Kul og kreativ hytte på hjul”

Veldig kult og oppfinnsomt prosjekt!

Tøff bil med kreative og praktiske løsninger!

Selvrealisering på høyt nivå!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format