Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Uterom

Kategorier

Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har jobbet seg gjennom alle søknadene til Inspirasjonsprisen 2010 og har vurdert hvert prosjekt med bakgrunn i de kriterier som gjelder, eksempelvis; Kreativt, folkelig, harmonerende, gjennomført, inspirerende, tilpasset etc.

Nytt av året er kategorien Åpen Klasse, der de 3 finalistene på hver sin måte fyller kriteriene til fulle. Vinneren i denne kategorien kåres i løpet av uke 14 og premieres med 10.000 kr :)

Finalist 2 Åpen klasse; Lysthus

Dette lysthuset på Toten har vært planlagt i over 20 år. Det skulle ligge på toppen av eiendommen som siste stopp på singelgangen som går gjennom hagen.

Plantegning

I 2009 fikk Helen Fredholm, som er hagebokforfatter og tidligere Norgesmester i Hagedesign for amatører, tilbud om å bygge en designhage på Hagemessen på Lillestrøm. Hun benyttet anledningen til å tegne drømme-lysthuset, som blant annet har fått utskjæringer på takutstikket identiske med sveitserhuset deres.

For ca 15 år siden fikk de tak i den gamle verandadøren og vinduene fikk de laget av en lokal snekker før han pensjonerte seg for 10 år siden.

Modulene settes sammen

Målet var å få det så autentisk som mulig, bygget på gamle tradisjoner i stil med sveitserhuset fra 1900. Proporsjoner, størrelser og takvinkel er nøye vurdert.

Taket monteres

Helen fikk ved hjelp av svigerfar bygget lysthuset i moduler som kunne fraktes fra Toten til Lillestrøm for montering i messehallen. En møblesnekker hjalp til med takkonstruksjonen og gulvet er bygget av terrassebord.

Lysthus

Etter at hagemessen var ferdig kunne lysthuset endelig flytte hjem :) Det ble demontert og fraktet til hagen på Toten. Lysthuset er en del av Fredholm Besøkshage, og blir flittig besøkt av hagegjester gjennom hele sesongen – og mang en kaffekopp og eplekake har blitt fortært der :)

Detaljer fra lysthuset

Nå kan hagen nytes selvom det blåser surt eller det kommer en regnskur – helt etter planen!

Lysthus i hagen

De andre finalistene finner du her:

Finalist 1; Smarte løsninger

Finalist 3; Terrasse i terreng

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format