Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Med en klassisk ustabil norsk sommer er det smart å bygge for skiftende vær! Camilla fra Osterøy i Hordaland ble lei av at værgudene skulle bestemme hvor sommerdagene skulle nytes, og bygde seg tak over deler av utplassen sin.

Utgangspunktet var en terrasse bygget i husets vinkel. Den var slitt og med to små trapper ned til henholdsvis en sti med grus og plenen. Camilla startet med å skiftet ut bordene på terrassen og i trappene, og bestemte seg samtidig for å bygge en paviljong ved nedgangen til hagen. Denne ville gi ly på terrassen, og samtidig fungere som en passasje ned til en ny hellelagt sitteplass i hagen.

Gangstien mellom huset og plenen ble belagt med stein.

Helleplassen fikk en avslutning av mur i samme farger som hellene og belegningssteinen på stien. Muren rammer inn plassen fint og bidrar til en helhet i hagen.

På denne plassen gjør det seg fint med hjemmesnekrede tremøbler, både benk og bord er laget av impregnerte materialer.

Som en annerledes avslutning mellom hagen og gangstien ble det snekret en «hagedam»! Overgangene mellom belegningstein, heller, tre og gress er dekket med dekorative steiner og pyntebark.

Litt lenger ned i hagen fant Camilla plass til en benk med espalje og blomsterkasser, også denne bygget av impregnerte materialer og beiset i samme farge som trerammene rundt dammen.

Camilla har fått en kjempefin uteplass for all slags vær! Nå kan de velge om de vil sitte på terrassen, i solveggen eller i le under paviljongen, eller om de vil sette seg nede i hagen på hellene eller nyte en kaffekopp ute på plenen på den flotte hagebenken.

Det blir nok en god og lang sommer på Osterøy i år,  uansett hva værgudene måtte komme med!

2 kommentarer til “Terrasse med paviljong”

[…] Bergene Holm blogg » Terrasse med paviljongKategorier: Bark, Bergene Holm Inspirasjonspris, Blomsterkasse, Imp. terrassebord, Insp.prisen 2011, K-virke, Overbygg, Terrasse, Terrassebord, Utemøbler, …GÅ TIL NETTSTEDET! […]

[…] Bergene Holm blogg » Terrasse med paviljongTerrasse med paviljong. Publisert 06.07.12 av Bergene Holm AS … eller om de vil sette seg nede i hagen på hellene eller nyte en kaffekopp ute på plenen på den …se hjemmeside […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format