Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Bergene Holm AS deler hvert år ut Interiørprisen til søkere med helhetlig og gjennomført bruk av tre i interiøret. Det kan være trepanel og/eller matchende listverk i et rom, et hus eller på en hytte, som kan inspirere andre til å bruke tre i interiøret når de bygger eller pusser opp.
Premien er 50.000 kr.

I år har fagjuryen plukket ut tre likeverdige finalister. Du bestemmer hvem som skal vinne! Konkurransen går hos Norske interiørblogger i perioden fredag 4. april kl. 11 til tirsdag 8. april kl. 21.

Konkurranseregler:
Det kreves ingen innlogging for å få avgi stemmer.
Vi bruker tjenesten Polldaddy til å registrere stemmene. Du kan kun stemme én gang per dag. Avstemmingen er skjult.
Den finalisten som får flest stemmer vinner konkurransen.
Vi forbeholder oss retten til å kontakte Polldaddy og motta oversikt over stemmegivningen når denne er avsluttet.
Vi presenterer vinneren når alt er funnet i orden.

Har du allerede stemt på din favoritt?
Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en lekker hageslange fra Garden Glory!

 

Dette er finalist nummer 3: Ny hytte med beiset panel

Ellen og Morten Sivertzen har bygget seg hytte ved Trosby i Bamble i Telemark. De hadde lenge lett etter en hytte med egen brygge og strand, da de fikk kjøpt denne tomten. Sivilarkitekt Marit Fåsetbru som tegnet huset deres på Kongsberg har også tegnet denne hytta, hvor de har sjøutsikt og egen bryggeplass.

Den lokal reguleringsplanen tillater totalt 100 m2 boligareal. Det er heller ikke tillatt med uthus i dette området. For å få maksimal utnyttelse, valgte de en løsning over fem halvplan, der kjeller, loftstue og soverom har lav takhøyde. På denne måten har de fått en romslig hytte med samlet gulvareal på 180 m2.

Plantegning

Hytta inneholder blant annet fire soverom, to bad, loftsstue med sovesofa og en åpen løsning med stue, spiseplass og kjøkken i hoveddetasjen. Her er det god takhøyde og store vinduer.

SpisestueDe har satt inn en skyvedør som åpner ut mot terrassen fra allrommet i hovedetasjen.

Den luftige trappeløsningen binder alle fem etasjeplan sammen og gir mye lys.

TrappenPå hovedplanet er det lagt fliser med gulvvarme og satt inn en peis.

KjøkkenDet er gjennomgående bruk av ferdig beiset trepanel med tilhørende listverk i hele hytta.

Ferdigmalt panel og falske dragerePanelet er kombinert med falske dragere, malte murvegger, tapet og fliser. Trappen av stål og glass har hvitoljede eiketrinn og hvitmalte trappevanger.

Kjøkken og trappFamilien Sivertzen har fått seg en romslig helårshytte med plass nok både til familie og venner. – Selv om drømmen var en strandeiendom, har vi fått drømmehytta vår, forteller Ellen.

Peisestue
– Med ferdigbeiset panel vil vi ha et minimum med vedlikehold i ettertid, understreker Morten, som også har valgt ferdigmalt kledning utvendig på hytta.

Panel og listverk

Juryens kommentarer:

En flott hytte med spennende materialvalg og løsninger. Juryen likte spesielt godt kontrasten som oppstår mellom den stramme, moderne stilen og den beisede, litt røffe panelen. Panelen gir hytta særpreg og karakter. Det er vanlig å tenke at en hytte ved sjøen / skjærgården burde ha en lys panel, men mange bruker hyttene sine hele året og en beiset panel kan gi hytta et tydeligere helårspreg. Juryen synes eierne er modige som kjører samme type panel i hele hytta. Det gir interiøret en roligere atmosfære enn om paret hadde benyttet mange farger og profiler.

 

Ønsker du at denne finalisten skal vinne Uteromsprisen 2013? Stem her!

Har du allerede stemt på din favoritt? Legg igjen en hilsen på vår Facebookside og bli med i trekningen av en rålekker hageslange!

 

1 kommentar til “Finalist 3 Interiørprisen 2013 – ny hytte”

[…] Vil du lese mer og se flere bilder av denne flotte hytta som var finalist til Interiørprisen 2013 kan du lese innlegg på byggebloggen her. […]

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format