Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Terrasse_1000Terrassen til Wenche Håhjem fra Ranheim fikk i fjor et skikkelig løft og fremstår i dag som en lun og moderne uteplass med mange bruksmuligheter.
Rustikt og maritimtMed varmelampe og hyller fylt med pledd kan den hyggelige spiseplassen brukes både vår og høst. Lykter, gamle årer og knagger laget av drivved skaper en sjarmerende rustikk stil.
Solskjerming_1000Verandadørene ble byttet under oppgraderingen. Med skyvedører oppnår man en mer sømløs overgang fra inne til uterom.
Fasadeendring_1000Utrykket ble forvandlet totalt når den tidligere røde rektangulære kledningen (tømmermanns kledning) endret farge til brunsort.
Bygging_1000Selve pergolaen ble bygget på den eksisterende terrassen. Først ble et tidigere lavt rekkverk fjernet før solide dimensjoner impregnert konstruksjonsvirke ble satt opp. Det eksisterende impregnerte terrassegulvet var like fint og ble beholdt. Ettersom det er en romslig terrasse som skulle dekkes med tak ble 48 X 198 benyttet til dragere i taket (cc 60) og korrekt fall på taket beregnet.
Vintergrønt_1000Ved å variere hvor høyt de moderne spilene i rekkverk/levegger går har Wenche og familien fått en fin kombinasjon av luftig og skjermet uterom.
Bakside_1000Frodig og skjermet_1000Wenche var en av søkerne til Uteromsprisen 2014, og juryen påpekte at familien fra Ranheim har lykkes i å bygge noe som er vakkert fra alle sider. Vegetasjonen gjør at det stramme utrykket får myke rammer rund seg på alle kanter.
Sittekrok_1000Leveggene i 3 ulike høyder skjermer både for innsyn og mot vær og vind. Noe av det smarte ved å bygge med K-virke i denne stilen er at det er enkelt å trekke ledninger og feste ønsket utstyr til vegger og tak.
Varmelampen er helt sikkert deilig på kalde kvelder.
Utepeis_1000Skulle ikke varmelamper være nok har familien investert i en flott, stor utepeis.

På plantebordet dyrkes urter og benken kan benyttes til avlastning når det skal grilles eller kokkeleres.
Hos Wenche og familien på Ranheim er alle funksjoner for et komplett terrasseliv ivaretatt.

Vil du lese mer om terrasse, pergola og uterom kan du besøke vår terrasseblogg. Du kan også laste ned vår nye byggeguide som beskriver hvordan du kan bygge din egen pergola.
Er du på Instagram håper vi at du følger oss på @bergeneholm! Der deler vi daglig bilder av flotte byggerier og produkter med TRE.

 

 

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format