Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Inngangsparti_1000Etter en vanskelig runde, med så flotte finalister, falt til slutt juryens valg til slutt på det gjennomførte huset til familien Wiig på Sørlandet.

Fagjuryen til Bergene Holm Inspirasjonspris har jobbet seg gjennom alle søknadene til Inspirasjonsprisen 2015 og har vurdert hvert prosjekt etter de gjeldende kriteriene. For Eksteriørprisen ser juryen etter gjennomført, nyskapende eller kreativ bruk av tre i alle typer private hus og boliger. Tilbygg eller ombygging av hus faller også inn under denne kategorien.

Det var en svært overrasket vinner som i dag tidlig fikk telefon fra juryleder om at prisen på 50.000 skulle deles ut til Strandmoen. Fasade_1000Camilla hadde nesten mistet håpet da hun så alle de fine finalistene, og turde på ingen måte å tro på seier, men hun tenkte at det uansett hadde vært en spennende og nyttig prosess å samle bilder og tanker i søknaden

Det var ulike favoritter i juryen, og et par av medlemmene i juryen var spesielt begeistret for den enorme transformasjonen som familien Syrstad hadde fått til med sin 70-talls bolig. Frautsidenavdetnyepbygget_1000
Den moderne eneboligen til familien Ruud på Kongsvinger syntes juryen at viste gode materialkvaliteter med sin stamme, beisede kledning av typen dobbelfals tett som likevel gir liv til de harde betong-, glass- og metallflatene. Kube_1000Ettersom Inspirasjonsprisen skal hedre de som har benyttet tre på spesielt inspirerende måte ble det boligen utenfor Kongsvinger som hårfint kapret andreplassen foran familien Syrstad.

Vinnerne Camilla og Kjetil Wiig har ikke overlatt noe til tilfeldighetene slik detaljene på bildet under viser.Kledning_1000Aller mest gleder Camilla seg til å dele nyheten om at de har vunnet med de flinke byggmesterne som har vært genuint opptatt av håndtverket gjennom hele prosessen.

Vi og inspirasjonsprisjuryen er svært takknemlige for at mange legger ned mye arbeid i å skrive søknaden og sende oss bilder.
Vi får ofte tilbakemeldinger på at denne prosessen også er av stor egenverdi siden det å samle tanker, prosess og endelige løsninger både oppsummerer og bevisstgjør hus- og hytteeiere om hvilket arbeid som er gjennomført. Vi håper derfor at vi også i årene som kommer får like mange spennende søkere til Inspirasjonsprisen.

I ukene fremover skal vi besøke vinnerne og se de inspirerende prosjektene som vant i 2015. Og selvfølgelig skal vi dele det med dere her på bloggen!

Vil du følge oss enda tettere kan du følge oss på Facebook og Instagram . Her gir vi daglige oppdateringer om trematerialer, trebyggeri og Inspirasjonsprisen.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format