Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Barnas Trepris 2015_035Med sol fra skyfri himmel i «nok- til- å- ta- pusten- fra- deg -vakkert» landskap og 40 glade barn så kunne ikke premiesermonien til Barnas Trepris fått flottere rammer.
Familien Øvrebø har det meste i hagen sin. Mummihus, piratskute, dam, klatrestativ og badebasseng. Og alt sammen har de bygget i tre.
Barnas Trepris 2015_004Det var først og fremst piratskuta med dam og røykmaskin, som ble vurdert av inspirasjonsprisjuryen og som gjorde at familien vant Barnas Trepris.
Barnas Trepris 2015_003Familien bygde båten av impregnerte terrassebord for snart to år siden og med dam, røyk og «brygge» rundt har skuta en magisk tiltrekning på både små og store. Du kan lese mer om skuta og se byggeprosessen her.Barnas Trepris 2015_005Asgeir Borgemoen, er beskytter av Barnas Trepris og han fikk lov til å være kaptein (en liten stund).
– De eldste barna husket han godt fra barne-TV, men selv om de minste ikke hadde fått med seg at det var en kjendis på besøk fant de tonen med en gang.Barnas Trepris 2015_036Far i huset var kanskje aller mest begeistret for å få Asgeir på besøk siden han også liker motorprogrammet «Garasjen» som Asgeir i dag leder.

I vinter begynte Familien å planlegge en lekestue, og siden Jardar ville ha den blå, tenkte Camilla umiddelbart på Mummihuset. Etter et googlesøk landet hun her på byggebloggen (for vi har jo tidligere også hatt Mummihus som har gått nesten til topps i Barnas Trepris) og fant bilder og inspirasjon. Her kan du se fjorårets Mummihus finalist og vi har også et Mummihus-innlegg fra 2012 som du kan se her.Barnas Trepris 2015_020Restultatet har blitt skikkelig flott!  Alle detaljene er 100% gjennomført. Bare se på det flotte inngangspartiet med overbygg, terrasse og benk.Barnas Trepris 2015_011Detaljeringen på døren, vinduene og inne i Mummihuset viser at denne familien virkelig kan snekre. Vi lover derfor å lage et eget innlegg om dette Mummihuset og vise enda mer av både interiøret og fasaden.
Barnas Trepris 2015_013utdeling av Barnas Trepris er det alltid veldig uformelt og gøy, og i Jølster var rammene optimale.
Hele barnehagen til Jardar (5) ble invitert (totalt 26 barn). I tillegg ble alle klassekameratene til Jon Anders i 7. klasse på Skei skole invitert. Barnas Trepris 2015_027Mens det på premiesermoni for de andre prisene er marsipankake på menyen lager vi som regel pølsefest når det er prisen for barn. Med konkurranser der alle vant Woodcraft t-skjorte og et lite «tatoveringsstudio» som sikret de små ekte «sjørøverarmer» ble det en fin måte for oss å bli kjent med de blide barna i Jølster.Barnas Trepris 2015_029Med alle voksne ble det en skikkelig hagefest med ca 50 personer. Det er nok rekord for denne prisen!Barnas Trepris 2015_019De eldste barna lot ikke sjansen til å ta seg en dukkert gå fra seg heller. På terrassen har familien Øvrebø også lagt tilrette for lek og moro med et deilig og flott innbygd basseng.
Barnas Trepris 2015_038Også dette prosjektet hentet Camilla og familien inspirasjon til på byggebloggen der vi tidligere har vist hvordan basseng kan bygges inn i terrassen.Barnas Trepris 2015_039Pappaen til Camilla har vært til god hjelp i byggeprosjektene og det var han som insisterte på at de måtte søke Inspirasjonsprisen. Da han i i fjor døde av kreft holdt Camilla løftet og sendte inn bilder og søknad.

Vi vil i løpet av sommeren dele flere innlegg av alt denne kreative og flinke gjengen i Jølster har bygget slik at andre kan se hvordan man både kan skape gode minner sammen med familien og tilrettelegge for lek og moro ute.Barnas Trepris 2015_023Har du bygget noe for eller med barn, det kan være en olabil, en sandkasse eller noe helt annet så håper vi at du sender oss en søknad.

Vi ble skikkelig inspirert og mektig imponert av Camilla og gutta hennes, og håper at flere tør sette i gang med det samme pågangsmotet – trenger du inspirasjon så ta en titt på tidligere Inspirasjonsprisprosjekter her på bloggen:)

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format