Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


Kategorier

Hvert år, i forbindelse med jul, gir Bergene Holm AS et beløp til en veldedig organisasjon i stedet for gaver til ansatte og samarbeidspartnere.

I år ønsket vi å gi vår julepresang til vanskeligstilte barn i Norge. Valget ble Røde Kors og deres frivillige innsats for barn og unge i Norge.

Her kan du se årets julegave på Røde Kors sine sider

Fjorårets julegave fra oss gikk til Strømmestiftelsen øremerket gjenoppbygging av boliger for familier som var rammet av jordskjelvet i Nepal.

I dette blogginnlegget kan dere se noen bilder fra landsbyen Dandu Bhanjyan i Nepal som er et av stedene som nå er under gjenoppbygging.NepalVårt bidrag gjennom Strømmestiftelsen har hjulpet jordskjelvrammede med gjenoppbygge eller reparere sine egne hus, avhengig av hvor store skadene var. Nytt hus Mange fattige familier manglet midler til å bygge opp husene sine selv eller til å finne et nytt sted å bo. Familier som fortsatt bodde under presenninger eller midlertidige skur ble prioritert i husbyggingen.

Selv om de også bygger med trematerialer i Nepal er det mest mur og bølgeblikk i husene som klamrer seg fast til de bratte skråningene.Nye husMålet var å bygge hus som var gode nok for at de kunne begynne å leve så normalt som mulig.

For skaffe seg en ekstra inntekt er det ikke uvanlig å ha en liten bikube montert i husveggen! Det er vel heller tvilsomt om det er noe vi kommer til å begynne med i huskonstruksjon her til lands.HonningEn del av prosjektet handler også om opplæring og tilrettelegging for at familiene kan bedre livsgrunnlaget sitt.

Etablering av drivhus som sikrer avlingen mot frost og en endring i hva som dyrkes har hatt stor betydning for at samfunnet har stablet seg på beina etter jordskjelvet.DrivhusVi takker Strømmestriftelsen for godt samarbeid og for alt arbeidet de gjør for hjelpe fattige over hele verden.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul!

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format