Hus
Interiør
Uterom
Tre og barn

Velkommen!

Velkommen til Norges mest inspirerende og allsidige byggeblogg. Her finner du utallige byggeprosjekter med et særlig fokus på tre.


VinnerDet vanket både godord og marsipankake da vinnerne av Hytteprisen 2016, Sturla og Christina Rooth, fikk overrakt en plakett og premiesjekk på 50 000 kroner. Hytteprisen deler vi ut i samarbeid med Aftenposten Hyttemagasinet og juryens begrunnelse kan du lese nederst i dette innlegget.

Den flotte hytta på Haglebu er et resultat av mange bevisste valg og stor egeninnsats. Når man gjør alt selv, får man gjerne råd til litt flottere løsninger. Det har vinnerne av Hytteprisen erfart. BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0046 copyOmrådet på tomten ved bålpannen er Christinas favoritt.

På premieutdelingen vartet Sturla og Christina oss og Hyttemagasinets journalist opp med sveler. Eier og byggmester i Bekkjorden Skog kom også på besøk og lot seg vel så mye begeistre over hvor flott det var blitt.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0068 copyBHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0039 copyFlere hyggelige sittemiljøer både inne og ute er viktig på en hytte, og familien Rooth kan nyte sola ute rundt hele hytta. Siste tilskudd til hytta er et bord laget av et tuntre fra Veggli. Det har Christina og Sturla laget helt selv. De fikk kjøpt askeemnene fra Bekkjorden Skog, som også har satt opp hytta utvendig.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0154 copyParet lette lenge etter en ferdighyttemodell, men fant ingen som passet helt.

Christina ville ha en moderne hytte med store vinduer, mens Sturla ville ha en mer tradisjonell hytte. At resultatet ble bra er det ingen tvil om.

Vi synes fargen på kledningen passer utmerket til hytta og terrenget, men synes historien om hvordan det ble slik er ganske artig: Christina hadde sett en hytte med akkurat den gråfargen hun ønsket, så hun banket på og spurte om å få fargekoden. Det fikk hun, og siden de ville bestille kledningen beiset ett strøk for å redusere arbeidet etterpå.
Sjokket var stort da hun så at hytta var oransje! Hytteeieren hadde gitt Christina fargekoden på terrassegulvet og ikke kledningen… Da ble det Christina som måtte beise, og fargeønsket endres:)
BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0152 copySlik er kledningen etter at den fikk et strøk med Tjærebrun. Så mørkt måtte det bli for å dekke den nesten oransje feilbestillingen.

Sturla er en kløpper med sag, hammer og symaskin(!) og det er ikke den ting han ikke klarer å fikse. Han har lagt ned enormt mange arbeidstimer i hytta.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0033 copySteinvegg to steder i stua, skifer i gangen, store vinduer, mye tre i naturfarger. Christina har sørget for at alt henger flott sammen.
BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0075 copyMange løsninger har blitt til underveis. Det er ikke like lett å få til hvis andre gjør jobben for deg. Sturla har laget nesten alle sengene i hytta. De lagde han av restmaterialer. Økonomisk og smart.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0090 copyHylle1Listeverkserien Barokk er benytttet i hele hytta. Ferdig hvitmalte karm- og taklister og fotlistene bestilte de ubehandlet i natursortering (natursortering betyr at listverket kar kvist lik panelet) fra Bergene Holm, slik at de kunne beise de lik veggene.

Av materialrester har Sturla laget praktiske hyller, senger og TV-benk med oppbevaringsmulighet. Hylle2BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0105 copyMed lukkede trappetrinn slipper de TV-støy og støv. Glattpanelet fra Vyrk er i tre bredder. Fargen heter Beitogrå.
Det hvitmalte taket er i fargen Bomull og levert ferdig behandlet fra oss, og kombinert med mange og store vinduer gir det hytta gode lysforhold.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0115 copyDet hvite taket er av typen Faspanel og passer godt til beiset panel. Sturla har laget hjørneklossene selv.

På det lune, koselige badet er det en kombinasjon av stående Glattpanel og liggende Tømmerpanel. BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0107 copyBaderoms innredningen er fra Epoq i fargen Trend grafitt. Steinplate og gulv fra Ellinggard.

Fra tomten har de suveren utsikt mot skogen, dalen, Haglebunatten og Haglebuvannet.BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0026 copy

BHI Hytteprisen_2016_Fjellro_Rooth_0064 copyVinnerne har fremdeles bittelitt igjen på ønskelisten sin, så prispengene på 50 000 kroner kommer nok godt med. Du kan lese mer om prosjektet i Hyttemagasinet og på vår hytteblogg.

Juryens begrunnelse:
Juryen legger først og fremst vekt på at prosjektet skal være til inspirasjon for andre. Vi vet at mange synes det er vanskelig å velge både materialer, profiler, dimensjoner og fargepalett. Dette prosjektet viser en spennende blanding av dimensjoner, profil og montering av innvendig panel. Her har hytteeier kombinert liggende bred tømmerpanel og stående glattpanel i tre dimensjoner i samme rom. Utrykket blir likevel helhetlig da materialene er behandlet med samme beisfarge. Listverk i samme profil og samme farge binder også rommene pent sammen. Juryen bemerket også inspirerende bruk av overskuddsmaterialer. Her er det bl.a. bygget enkle og pene sengeløsninger som sklir pent inn i interiøret. En sittebenk med tilhørende tv-benk gir hemsen mye lagringsplass i tillegg til å være en koselig lesekrok.

Vil du søke Inspirasjonsprisen? Tilsammen deler vi ut 250.000 kroner og fristen er 1. desember.
Les mer her og følg gjerne med oss i sosiale medier.

Skriv en kommentar

Last opp ett bilde i JPEG format